אישה ישראלית נפטרה (לפני כמעט 4 שנים) לא הותירה אחריה בן זוג, והילדים שלה אזרחים צרפתים בלבד. טרם הוגשה בקשה לצו ירושה. הילדים מעוניינים לתת את חשבון הבנק שבארץ לאחות של המנוחה. האם ניתן למלא תצהיר הסתלקות מעיזבון ליורש שאינו אזרח ישראלי? האם מספיק אימות חתימה של עו"ד או שנדרש נוטריון?
חסרים פרטים בשאלה.
ככל יורשים זכאים להסתלק מחלק מעיזבונם לטובת יורשים אחרים. האחות אינה יורשת ולכן לא יתן להסתלק לטובתה ללא קשר לאזרחות
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה