שלום, ברצוני וברצון אשתי לערוך צוואה הדדית. הבנתי כי ע"פ החוק הצד הנותר בחיים יוכל לבטל את הצוואה ההדדית אם הוא יסתלק מהעיזבון (אם טרם חולק) או אם ישיב את מה שירש לעיזבון (אם חולק). שאלתי היא איך ניתן לאכוף זאת? הרי שאם אני מעביר בצוואה הדדית חצי דירה או כספים בבנק כיצד ניתן למנוע מבת זוגי לשנות את הצוואה ולהוריש לצד ג' (שלא כתוב בצוואה) את הדירה/כספים?
הזוכים על פי הצוואה יוכלו לאכוף זאת בבית המשפט
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה