שלום רב, אבי נפטר לפני כשלושה חודשים. לא השאיר אחריו שום ירושה שום צוואה רק חוב בבנק. הבנק בו מנוהל חשבונו ביקשו ממני לפרוע את החוב. האם עלי לפרוע את החוב? מה עלי לעשות? תודה רבה מראש
אינך אמור לשלם את חובו של אביך לבנק, אלא אם היית שותף עמו בחשבון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה