שלום אני אימי ודודי בעלי חשבון משותף,דודי נפטר והבנק דורש צו ירושה בכדי שאוכל להשתמש בחשבון. לדודי נכדה בארץ. ושאלתי היא האם לאחר הוצאת צו ירושה הנכדה תרש את הכסף שבחשבון? ואם כן מה זכויותינו ? בתודה אולגה
אם אתה אמך והדוד חתומים על סעיף אריכות ימים - אתם יכולים להמשיך לפעול בחשבון הבנק ללא צו ירושה. כאשר מספר בעלים בחשבון בנק החזקה היא שחשבון הבנק שייך לכל הבעלים בחלקים שווים ועל כן הנכדה תירש רק 1/3 ואתה ואמך תהיו זכאים כל אחד ל- 1/3 אולם בנסיבות מסוימות, כאשר רק הצטרפתם לחשבון הדוד, לדוגמה , תצטרכו להוכיח שהכוונה הייתה שתהיו בעלים בחלקים שווים בחשבון. מציעה לפנות לייעוץ משפטי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה