רשמת בית המשפט המחוזי דחתה ערעור אשר הגשתי בנוגע למזונות זמניים, וזאת על הסף מפאת איחור. מדובר באיחור של ימים בלבד. כמו כן, אני טוענת שבקשת רשות הערעור הוגשה לפני המועד האחרון ובגלל עיכוב במזכירות המשפט היא הגיעה לייעדה רק לאחר ארבעה חודשים. האם אני יכולה לפנות שוב לבית המשפט ולבקש ממנו להפעיל סמכות מיוחדת בגלל שמדובר בתביעה למזונות קטינים. האם, כמו בית המשפט לענייני משפחה, גם בית המשפט המחוזי צריך לפעול ברוחב ובסלחנות לגבי עניינים הקשורים לסכסוכי משפחה?
נחמה שלום
בתי המשפט המחוזיים לא מאוד אוהבים לדון בערעורים בגין מזונות זמניים מאחר ומדובר במזונות זמניים, כשמם כן הם זמניים, עד לפסיקה קבועה.
קשה לי לענות לך כי אני צריכה לראות מסמכים שהוגשו, תאריכי חותמת נתקבל, תשלום ערבון/ערבות/אגרה וכו... צריך לבדוק את החלטת ביהמ"ש לגופה ולבדוק אם יש פרצה שבגינה ניתן להגיש בקשה לעיון חוזר.
בברכה
איילת שיים מור,עו"ד
מומחית לעניני משפחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי דון יחייא
053-6240937
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, אכן לעתים קרנות הפנסיה מציבות תנאי זה. גם כשלא מדובר בירושה, דורשים לעתים מחבר קרן הפנסיה התחייבות כזו כשמתחיל לקבל קצבה. כדאי לבדוק גם בתקנון הקרן הספציפית האם יש בסיס לדרישה. בנוגע ...
המשך תשובה