שלום, יש לי ילד בן 7 חודשים, הוא לא רשום על שם האב, ואני רוצה לדעת עם יש מסמך כלשהו שאני יכולה להחתים אותו כדי לוודא שהוא לא ידרוש ממני לעולם חזקה על הילד או ידרוש להכיר בכך שהוא האבא, תודה
אמה שלום
אני חושבת שטוב תעשי אם אבי ילדך כן יכיר באבהותו . ראשית ילד שאין יודעים מי אביו נקרא ו שתוקי . ההשלכות על ילד שתוקי הינן קשות ואינני חושבת שהעניין הינו לטובת ילדך הרך . שנית תוכלי לתבוע ממנו מזונות בעבור הילד. את צריכה לפנות לעו"ד על מנת שיסביר לך את כל ההשלכות של ילד שאין יודעים מי אביו .
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
משרד עוה"ד בתיה אשורי מתמחה בדיני משפחה, ירושה ומקרקעין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טוב או לא טוב - השואלת תחליט. אני גם חושבת שילדים צריכים לדעת מאין באו - אבל השואלת מכירה את הנסיבות ויודעת למה היא לא רוצה את זה. תוכל לתבוע מזונות - אבל כנראה לא רוצה. גם את ה יש לכבד.
לעניין שתוקי - ודומה העניין עם ממזר - ההשלכות אינן קשות בכלל. הוא רק לא יכול להתחתן ברבנות. זה כל הביג דיל. משום מה זה נחשב משהו איום ונורא בארץ. אבל זה שטויות במיץ עגבניות.
לעניין החתימה - אם הוא יחתום על כך שלא ידרוש הכרה באבהות - השואלת נופלת למלכוד 22 בו עצם החתימה מעידה על כך שהוא האב, שמתחייב לא להכיר בכך בפומבי. לכן זה ממש לא נכון לעשות את זה ככה.
מה גם - שכל דבר כזה הוא חסר תוקף.
יש לו זכות להיות האבא של הילד.
ואין דבר שהשואלת יכולה לעשות כדי למנוע ממנו לקיים את הזכות הזו.
חוץ מאולי להביא ראיות ממשיות לכך שהוא מהווה סיכון ממשי לחיי הילד או משהו כזה.
בכל מקרה - חייבים ייעוץ פרטני במקרה הזה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
