פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני עצמאי חקלאי לפני שנתיים נפגעתי בכף רגל בזמן עבודה והוכרתי ע"י בטוח לאומי וקבלתי 25% נכות לצמיתות עדין לא חזרתי לעבודה כמו כן יש לי 12.5% גב מעבר קשה לי ללכת הרבה ואני צולע האם מגיע לי נידות לרכב
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
20/5/2012
מידה וקיימת מוגבלות בניידות עליך לפנות עם תיעוד רפואי מתאים לועדה רפואית במשרד הבריאות לקביעת מוגבלות בניידות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אוסנת
שאל/ה:
הבטחת הכנזה ומזונות
20/5/2012
שלום רב
אני גרושה אם לילד בן 6 שמקבל מאביו 1700 ש"ח בחודש מזונות.
אני מובטלת ואין לי כל כסף למחייה,אני מתכוונת להגיש תביעה להטחת הכנסה נדהמתי לראות שבגלל שהילד מקבל מאביו מזונות אז הסכום הזה יורד מדמי הבטחת הכנסה שלי,האם הבנתי נכון? ואם כן מה הסיבה שכך הדבר לא הבנתי את הקשר?אישה שלא מגדלת ילד מקבלת תשלום מלא ואישה שמגדלת ילד ומקבלת דמי מזונות אך ורק בשביל הילד צריכה "להענש"?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
20/5/2012
אוסנת יקירתי,
אלה החוקים. הגימלאות הן על חשבון האנשים, שעובדים, ומשלמי מיסים.. ממליצה, להשתלב במעגל העבודה, על פי יכולתך, מצב, שעשוי לחזק את התדמית החיובית גם לגביך, וגם לגבי הילד...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שרון
שאל/ה:
באיזה מקרה אני יהיה יכולה לקבל דמי לידה למשך 14 שבועות?
19/5/2012
שלום רב
אני אם חד הורית לילד בן 6 ותינוקת בת שנה.בינואר 2012 פוטרתי מעבודתי אני מובטלת שמקבלת דמי אבטלה,אני נמצאת בחודש הראשון להריוני,אני מתכוונת לעבוד,שאלתי היא באיזה מקרה אני יהיה יכולה לקבל במצבי דמי לידה למשך 14 שבועות או עם בכלל.
שאלה נוספת האם בזמן קבלת דמי אבטלה או הבטחת הכנסה אני נדרשת לשלם ביטוח לאומי?
חי
שאל/ה:
התיישנות ודמי ביטוח לאומי
18/5/2012
שלום רב,
לאור פנייתה של אשתי למוסד לביטוח לאומי בבקשה לקבל אישור בגין מעמד "לא עובד", החליטו שם כי לא שילמתי את דמי הביטוח הלאומי בחודשים מסוימים לפני 13 שנים ו- 8 שנים, שכבר מזמן חלה עליהם התיישנות.
לאחר שפניותיי הרבות אליהם, לא זכו לאוזן קשבת, החלטתי להגיש תביעה נגדם בבית הדין לעבודה. למרות שכתב התביעה הגיעה אליהם ואף הגישו כתב הגנה, אנו ממשיכים לקבל מידי מספר ימים התראות, הפחדות ואיומים.
אנו רואים בכך זילות של בית המשפט, מכיוון שהמוסד לביטוח לאומי חורץ את דיננו טרם קיום המשפט. למיטב ידיעתי, הביטוח הלאומי עדיין אינו חלק מהרשות השופטת.
שאלותיי: במוסד לביטוח לאומי טוענים כי אין התיישנות עבור חוב. הבעיה היא שכיום, אין לי אפשרות להתגונן או להוכיח כי אכן דמי הביטוח המיוחסים שולמו או לא שולמו. מי מבטיח שהכסף שולם ומישהו מעל בו? האם הדבר מהווה נקודת פתיחה טובה עבורי? מה עושים עם כל ההתראות וההפחדות שמגיעות כל כמה ימים? האם המוסד לביטוח לאומי רשאי לנקוט בצעדי אכיפה, למרות שהוגשה תביעה לבית המשפט?
חי
שאל/ה:
התיישנות תשלומים עבור דמי ביטוח לאומי
18/5/2012
שלום רב,
לאור פנייתה של אשתי למוסד לביטוח לאומי בבקשה לקבל אישור בגין מעמד "לא עובד", החליטו שם כי לא שילמתי את דמי הביטוח הלאומי בחודשים מסוימים לפני 13 שנים ו- 8 שנים, שכבר מזמן חלה עליהם התיישנות.
לאחר שפניותיי הרבות אליהם, לא זכו לאוזן קשבת, החלטתי להגיש תביעה נגדם בבית הדין לעבודה. למרות שכתב התביעה הגיעה אליהם ואף הגישו כתב הגנה, אנו ממשיכים לקבל מידי מספר ימים התראות, הפחדות ואיומים.
אנו רואים בכך זילות של בית המשפט, מכיוון שהמוסד לביטוח לאומי חורץ את דיני טרם קיום המשפט. למיטב ידיעתי, הביטוח הלאומי עדיין אינו חלק מהרשות השופטת.
שאלותיי: במוסד לביטוח לאומי טוענים כי אין התיישנות עבור חוב. הבעיה היא שכיום, אין לי אפשרות להתגונן או להוכיח כי אכן דמי הביטוח המיוחסים שולמו או לא שולמו. מי מבטיח שהכסף שולם ומישהו מעל בו? האם הדבר מהווה נקודת פתיחה טובה עבורי? מה עושים עם כל ההתראות וההפחדות שמגיעות כל כמה ימים? האם המוסד לביטוח לאומי רשאי לנקוט בצעדי אכיפה, למרות שהוגשה תביעה לבית המשפט?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוב לבטוח לאומי
19/5/2012
אכן על חובות לבטוח לאומי, לא חל חוק התיישנות..
ממליצה לפנות לסניף הקורב לביתך, ולהגיע איתם להסדר , במשא ומתן איתם, אולי יסכימו להתפשר על ריביות?. יש להם מסלולים רבים לפרעון חוב, והם בדרך כלל הולכים לקראת.. בברכה
דניס
שאל/ה:
תוספת סוציאלית לקצבת זיקנה והחלפת מגורים
17/5/2012
שלום רב, סבתא וסבא גרים בדירה בבעלותם ומקבלים קצבת זיקנה עם תוספת סוציאלית, אך עקב מגבלות רפאויות מתקשות לעלות ברגל לקומה 4, מה האופציות העומדות לרשותם על מנת לשדרג את הקומה מבלי לאבד זקאות לתוספת סוציאלית, האם הם יכולים למכור אותה ולעבור לשכירות או דיור מוגן או שהם חייבים לקנות דירה בקומה נוחה יותר, תודה.
נדב
שאל/ה:
דרישת תשלום בגין חודשים ששולמו על ידי מעביד
17/5/2012
שלום,
הביטוח הלאומי דורש ממני תשלום בעבור חודשים שהמעביד שלי שילם עליי ביטוח. כדי לחזור בו מהדרישה, הביטוח הלאומי דורש כי אשלח לו את כל משכורותיי באותה תקופה. תלושי השכר אבדו לי, אך אני יודע בוודאות כי המעסיק שילם עליי ביטוח לאומי. מה עושים? תודה מראש
נדב- שאלת המשך
הגיב/ה:
השאלה היא האם אני אכן מחויב לשלוח את כל תלושי המשכורת
17/5/2012
לביטוח הלאומי כדי להוכיח ששילמתי במהלך אותם חודשים ביטוח לאומי, ואם אותם תלושים אבדו לי, איזה טופס (אם בכלל) אני יכול לשלוח לביטוח הלאומי כדי שישביע את רצונו (שהרי אני מניח שרשום להם איפשהו ששילמתי להם!)?
תודה מראש.
ניצה
שאל/ה:
האם מקדימים החודש את קצבאות ה 28
17/5/2012
בס"ד שלום, מקווה שהגעתי לפורום הנכון, האם מקדימים החודש את קצבאות הביטוח לאומי לרגל חג השבועות?
שרית
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
20/5/2012
שלום ניצה מקדימים את הקצבאות ל 24 לחודש ביום חמישי הקרוב
מיטל
שאל/ה:
שמירת הריון לאחר אבטלה
17/5/2012
שלום רב, לפני 9.5 חודשים ילדתי את בני לאחר שמירת הריון ממושכת עד הלידה. לפני כן עבדתי 3 שנים. לאחר הלידה התפטרתי לצורך גידול הילד ז"א שלאחר 90 יום התחלתי לקבל דמי אבטלה. כרגע אני מובטלת ונשאר לי עוד חודשיים וחצי לקבל דמי אבטלה. ז"א שבשנה וחצי האחרונים למעשה לא עבדתי בפועל אלא השתכרתי מגמלה לשמירת הריון, דמי חופשת לידה ולאחר מכן דמי אבטלה. בהנחה שאכנס שוב להריון במהלך קבלת דמי אבטלה ורופא נשים ימליץ לי שוב על שמירת הריון (דבר שסביר להניח יקרה לאור עברי המיילדותי), מה בעצם הזכויות שלי? הרי לא אוכל לעבוד אבל בעצם גם תסתיים לי תקופת האבטלה. יש דבר כזה לקבל גמלת שמירת הריון במצב כזה? ואם התשובה שלילית האם יש לי זכויות כלשהם מול הביטוח לאומי? במידה ותמליצו על הבטחת הכנסה מס' פרטים- בעלי עובד עצמאי, אני כאמור מובטלת,הורים ל4 ילדים. ויש לנו שני רכבים (ברשותי רכב מודל 2002 נפח מנוע 1360 ולבעלי רכב המשמש אותו לעבודה מודל 2000 נפח מנוע 2000). האם יכולה להיות זכאות? תודה רבה והמשך יום נעים!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
20/5/2012
מומלץ כי תבדקי זכאות בסניף הבטל"א בהתאם לסטאטוס הביטוחי שלך ושל בן זוגך.
שרית
שאל/ה:
שמירת הריון דמי לידה ודמי הבראה
16/5/2012
שלום רב יש לי מספר שאלות שאשמח שתענו לי כרגע אני לפני שמירת הריון בשלושה חודשים האחרונים לא עבדתי בעבודתי חודש מלא אלא כעשרה ימים בערך בחודש ולא יותר כי היה לי ממש קשה מבחינה רפואית כרגע במידה ואני יקבל שמירת הריון האם אני יקבל את הזכאות לפי חודש מלא או לפי החודשים האחרונים שעבדתי ? השאלה השנייה שלי מתייחסת לשאלה ראשונה פשוט לזכאות דמי לידה אני כרגע ארבעה חודשים לפני לידה . שאלתי השלישית היא במידה ואני נמצאת בשמירת הריון האם אני יקבל את דמי ההבראה המגיעים לי ? מודה לכם על העזרה המקצועית שרית .
שרית
הגיב/ה:
בבקשה תחזירו לי תשובה .
20/5/2012
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת הריון, דמי לידה ודמי הבראה
20/5/2012
לגבי זכאות לדמי הבראה, מדובר בשאלה פרשנית שעוד אין בה הכרעה משפטית מחייבת.
זכאות לדמי לידה - בדקי במחשבון דמי לידה באתר בטל"א.
זכאות לשמירת הריון- מומלץ כי תבדקי את זכאותך מול מוקד הבטל"א *6050
דקל חן
שאל/ה:
דמי פגיעה של ביטוח לאומי
16/5/2012
לפני שנה וחצי הייתי בתאונת עבודה 3 חודשים מפגיעת ראש והתאונה אושרה כתאונת עבודה וביטוח לאומי החליט לשלם לי רק חודש אחד בגלל שהרופא של ביטוח לאומי חושב שהייתי קשיר לחזור לעבודה וכשאני עובד כנהג אגד ולא יכול לקחת סכון לבני אדם והזמן שהיתי צריך ללכת לבית דין עבר עקב רשלנות מקצועית של עורך דיני מה עושים?
אסף שבת, עו"ד
הגיב/ה:
מענה לדקל חן
16/5/2012
שלום רב
יש להבין , האם בפועל נעדרת והאם המצאת תעודה רפואית נוספת לפגיעה בעבודה.
שמשי אליהו
שאל/ה:
חוב לביטוח לאומי משנת 1989 עבור מנקה מדרגות בבניין
16/5/2012
בשנת 2000 נפתח תיק עבורו בביטוח לאומי. עד שנה זו הוא עבד אצלנו כקבלן נקיון. האם מחובתנו היה לשלם משנת 1989 עד שנת 2000 מסי ביטוח לאומי. והאם יכולים לחייב אותנו כיום, אחרי 10 שנים עבור מסים בתוספת ריבית וקנסות. אודה על תשובה מהירה
אסף שבת, עו"ד
הגיב/ה:
מענה לשמשי אליהו
16/5/2012
שלום רב,
עקרונית חוב לביטוח הלאומי אינו מתיישן. אם הייתם המעביד הרשום אזי הייתם צריכים לשלם דמי הביטוח.
תוכל לפנות בבקשה לברר פרטים במדויק, ו/או ביטול חוב / הפחתה ,לסניף המוסד.
ע
שאל/ה:
החזר לביטוח לאומי על קצבה להשלמת הכנסה
15/5/2012
כמה אחורה ביטוח לאומי יכול לדרוש ממני כסף בחזרה? שולמה לי קצבה להשלמת הכנסה מ2007 ופתאום עכשיו הם רוצים חזרה מ2009 עבור שלוש שנים בהם הכנסתי עלתה מעט. האם זה חוקי לדרוש ממני עבור 3 שנים אחורה? האם אין הם מחוייבים לבחון את עצמם על מנת למנוע טעויות כאלו?
ציפה
שאל/ה:
דמי אבטלה וקיצבת זיקנה
15/5/2012
אני יוצאת לפנסיה ב-1.6.12. אני מתכוונת להגיש בקשה לקבלת דמי אבטלה. שאלתי היא: אם אני מקבלת אבטלה פחות מ-5,000 ש"ח - האם אני זכאית גם להגשת בקשת לקצבת זיקנה??
תודה על תשובתך
יום נפלא
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
15/5/2012
מקבלי דמי אבטלה, גברים ונשים, יקבלו את דמי האבטלה עד גיל הפרישה שנקבע לגברים. מגיל הפרישה שנקבע לגברים יתחילו לקבל קצבת זקנה בלבד.
מומלץ כי תבדקי באתר הבטל"א באמצעות מחשבון את זכאותך.
ישראל
שאל/ה:
שאלה כפולה בעניין פגיעה בשרותים מיוחדים
14/5/2012
שלום רב אני נכה המקבל 100 אחוז שרותים מיוחדים פיזית יש לי בעייה אבל אני יכול לעבוד ביעוץ למשל בתחומים מסויימים , האם עבודה תגרום לפגיעה בשרותים המיוחדים ? שאלה נוספת לאחרונה הכנסתי בת זוג לחיי היא לא עובדת והגשתי בקשה לקבלת דמי תלויים האם גם כאן אני עשוי להפגע בשרותים המיוחדים תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שירותים מיוחדים
15/5/2012
תנאי זכאות
1.. הוא מבוטח בביטוח הלאומי וגילו מ-18 ו-90 יום עד גיל פרישה, והוא נמצא בישראל.
מי שנמצא בחו"ל, הביטוח הלאומי יוסיף לשלם לו את הקצבה 6 חודשים, אם בסמוך לנסיעתו קיבל קצבה חודשיים רצופים לפחות. אם יצא לחו"ל לטיפול רפואי או בשליחות שלו או של בת זוגו מטעם מעסיק ישראלי, רשאי הביטוח הלאומי, לפי שיקול דעתו, להוסיף ולשלם את הקצבה עד 24 חודשים (מחודש היציאה לחו"ל).
2. הוא מקבל קצבת נכות מן הביטוח הלאומי ונקבעה לו על–ידי הביטוח הלאומי נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות; או הוא אינו מקבל קצבת נכות, אך נקבעה לו על–ידי הביטוח הלאומי נכות רפואית בשיעור של 75%, ובלבד שהוא עונה גם על התנאים האלה:
א. הוא אינו מקבל קצבה מיוחדת לנפגעי עבודה מן הביטוח הלאומי ואינו מקבל תשלום בעד טיפול אישי או בעד עזרה בבית על–פי חוק כלשהו.
ב. הכנסתו החודשית מעבודה אינה עולה על 5 פעמים השכר הממוצע - 43,095 ש"ח (החל ב- 01.01.2012) .
3. מקבל הטבות על–פי הסכם ניידות יהיה זכאי גם לקצבת שירותים מיוחדים רק אם ועדה רפואית של משרד הבריאות קבעה לו מוגבלות בניידות בשיעור של 100%, או שהוא זקוק לכיסא גלגלים ומשתמש בו, או שהוא מרותק למיטה. בעל רכב - רק אם הקצבה לשירותים מיוחדים נקבעה לו בשיעור של 100% לפחות .
4. הוא אינו מאושפז במוסד שניתנים בו שירותי רפואה, שירותי סיעוד או שירותי שיקום.
מומלץ כי תבדוק את הסטאטוס האישי והביטוחי מול הבטל"א.
ישראל
הגיב/ה:
לצערי לא הבנתי שום דבר
15/5/2012
השאלה הייתה פשוטה וקצרה התשובה ניראת לי לא קשורה לשאלה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/5/2012
מומלץ כי תבדוק את הסטאטוס האישי והביטוחי מול הבטל"א.