שלום.
לפני קצת יותר משנה קניתי דוד שמש חדש .אני גר בבניין משותף של 8 קומות מקום של הדוד בתוך מרפסת שירות שלי וכמו שהם אומרים (דוד בשכיבה )מתחת לתיקרה במרפסת.
אז בחרתי חברה עם 4 סניפים בארץ ומפעל יצור איפו שהוא ליד חיפה ,עשיתי הזמנה ,הובטח לי שדוד שלי כבר ניכנס לצביע ואחרי כמה ימים באמת הגיע מתקינים,פירקו את הישן והתקינו לי את הדוד "החדש " במרפסת. בדיעבד אני מבין שלא היתי צריך להסכים להתקנה של דוד שהם הביאו כי הוא לא היה נראה חדש ,קודם כל הם גוררו אותו מהאוטו עד הדירה בריצפה וגרמו לו שריטות רבות, כולו היה מלוכלך בגרמטיק .
אז אחרי התקנה דוד עבד כמה חודשים והפסיק לחמם בימים שמשיים לחולוטין. התקשרתי לחברה ,הסברתי מה בעיה נאמר לי "אין בעיה .אני שולח תכנאי אבל עם בעיה לא בדוד ,תצתרך לשלם עלות הביקור סביבות 200 שח ל זכר בדיוק. הסכמתי .הגיע תכנאי ,עלה לדוד ,פתח אחד הצינורות מובילות לדוד ,הוציא שני דליים של מיים חומים עם חלודה שזרמו דרך הדוד. ואמר שבעיה לא בדוד אלא במערכת מים של הבניין ,בגלל שבמערכת יש הרבה חלודה זה לא נותן לחמם מים בדוד.שילמתי את העלות הביקור.
חייב לציין שבניין בן 14 שנה ,עשיתי סקר בין שכנים ולאף אחד אין בעיה כזאת שאין מים חימים מיום שמש. גם לדוד הישן לא היתה בעיה כזאת בגלל "החלודה " הוא הוחלף בגלל הנזילה.
כעבור כשלושה חודשים חזרה הבעיה , עליתי לבד ועשיתי אותה מניפולציה ,"הוצאת כמה דליים מיים דרך הדוד החוצה . זה הספיק לכמה חודשים ,וחזרתי על אותו פעולה לפחות פעמיים -שלוש. עכשו זה כבר לא עוזר המיים לא מספיק חמים ואחר כך בגלל לא מחמם את המים.
אני לא יודע מה לעשות .להזמין עוד פעם טכנאי והוא עד פעם יגעיד לי שזה לא בעיה של הדוד ולשלם לו עד פעם על הביקור.? עד שהגמר אחריות על הדוד (3 שנים ) אחר כך להשאר עם בעיה הזאת לבד? .
אני חושד וחושש שהם התקינו לי דוד משומם שעבר תיקון או שמבנה הפנימי של הדוד ,הקונטסרוקציה שלו לא מאפשרת לו לעבוד ולספק מיים חמים .(עם מפעילים גוף חימום חשמלי הכל עובד -יש מיים חמים )
איך אלי להתנהג מול החברה ,ישר ללכת לתביעות קטנות ולדרוש פיצוי ? להזמין ולשלם לאיש מיקצוע חיצוני שיתן חוות דעת על דוד ועל מערכת המים בבניין.? או להכנס עם החברת שהתקינה לי את הדוד למסע ומתן שיתקנו או יחליפו את דוד ?
אשמח על כל עזרה .
תודה רבה.