ערב טוב,
אנחנו שלשה אחים שהורינו נפטרו וירשנו מספר נכסים. יצא צו ירושה שחילק את הנכסים בינינו. כעת אני ואח נוסף רוצים לעשות הסכם בינינו שאני מוותר לו על חלקי בדירה אחת והוא מוותר לי על חלקו במגרש אחר. האחות השלישית כרגע מעדיפה להשאיר את זה כך. האם אני ואחי יכולים לעשות כזה הסכם בינינו שיחייב אותי ואותו ביחס לחלקים שלנו בדירה ובמגרש?
תודה מראש
אופיר
על פי החוק יורש יכול להסתלק דהיינו לוותר על החלק המגיע לו מתוך העיזבון כולו או מקצתו או ממנה שהוא זכאי לה על פי צוואה, כולה או מקצתה.
ההסתלקות חייבת להיעשות בכתב ולמעשה בתצהיר חתום ומאומת כדין בפני עו"ד. הסתלקות באמצעות הודעה בעל-פה או באמצעות התנהגות אינה תקפה.
על ההסתלקות להיות מוחלטת ולא ניתן להגיש הודעת הסתלקות מותנית בתנאי כלשהו.
לאחר שהיורש המציא את הודעת ההסתלקות לרשם לענייני ירושה או לבימ"ש הוא אינו יכול לחזור בו מהסתלקותו, ולמעשה על פי חוק הוא יצא ממעגל היורשים ואינו נחשב כיורש כלל.
שתי דרכים פתוחות לפניך, או לערוך הסכם חלוקה עם אחיך או לבקש תיקון הצו ולהסתלק.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 055-4532805
אופיר היי
הסתלקות מירושה עושים - טרם - מתן צו ירושה.
להבנתי כבר - ניתן - צו ירושה. ולכן, אנו עוסקים בהעברות במקרקעין בין בני משפחה.
אתה ואחיך צריכים לערוך הסכם של העברה בין הנכסים ביניכם ותזכו להנחה במס רכישה , שעה שהעברה נעשית בין בני משפחה.
בהצלחה
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 055-4532729
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר