אני ובן זוגי רוצים להתחתן העניין הוא שיש ברשות הורי משק חקלאי בן 68 דונם במרכז הארץ במקום מבוקש.ערך הנכסים שלהם מוערך בכ-10מליון ללא קשר לכסף . הורי ואני מעוניינים לחתום על הסכם ממון .
אני ובן זוגי מעוניינים לבנות בית על אדמת הורי ואני מעוניינת להחתים אותו על הסכם שאומר שבעת גירושין האדמה תישאר בחזקתי והוא יפוצה כמחצית מערך הבית וההשבחה(הסכם שוויוני לדעתי),העניין שהוא מעוניין לחתום שאין לו עניין ביתר האדמות אך על האדמה
שנבנה את הבית שלנו הוא לא מעוניין לחתום .הוא מעוניין שגם הוא יהיה בעלי הקרקע .
הוא הציע כמה אפשרויות :
1.שלא נגור במושב ונרכוש בית מחוץ למושב חצי חצי.
2.במידה ושכן נגור במושב אצל הורי – שתהיה לו אפשרות לקנות מהורי את מחצית האדמה,ושבעת גירושין הוא יפוצה גם במחצית הבית וגם במחצית האדמה.ואז הוא מעוניין לחתום שבעת גירושין הוא יפוצה ולא ידרוש את האדמה.
החזרת הפיצוי תהיה בהתאם למצבי הכלכלי באותם הימים.
מה דעתכם על ההצעה השנייה שלו ?האם היא כדאית לי ?במידה ולא יהיה ניתן למכור חלק מהנכס – מה יהיה ניתן לעשות ?
אני הצעתי לו שנקנה נכס נוסף ושבעת גירושין הוא יקבל אותו אבל הוא לא מתלהב .
אך ניתן לפתור את הסוגיה?האם יש אפשרויות נוספות לדעתכם ?העניין גורם למועקה רבה לצערי והלוואי ולא הייתי צריכה להחתימו.
ליאת היי,
בן זוגך ואת מבקשים להתחתן מתוך אהבה ומתוך רצון ושיקול דעת להקים בית משותף... ולכן,
אני לא מוצא שום דבר חריג בהצעתו ויתירה מכך, הוא אינו חותר לקפח אותך ו/או להתעשר על חשבונך (עובדה שהוא מציע שתקנו בית מחוץ לשטח ההורים...) כל שהוא מבקש זה להיות שותף הן בבית והן בקרקע עליה עומד הבית גם אם יאלץ לרכוש את חלקת הקרקע מידי הורייך.
לך אני מציע, לקבל הצעתו ובהחלט לערוך הסכם ממון שאומר שמצד אחד אין לו שום חלק ברכוש הורייך פרט לבית ולקרקע עליה הוא בנוי, ומאידך, לכתוב שבמקרה של גירושין ו/או פרידה מעל ל-X חודשים יהיה הוא זכאי לקבל את מחצית שווי הקרקע והבית עפ"י שוויים אותה עת.
בהצלחה,
עו"ד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 055-4532729
וכיצד אמורים לקבוע באיזה מחיר אמורים הורי למכור לו את השטח ?האם יש להביא שמאי ?ולשנות בטבו ?יש סיכוי שזה הליך שעולה המון כסף אך נמנעים ממנו ?
אני מודעת לכך שהוא בחור ישר והגון ובגלל זה מוכנה להתחתן ,אבל מיותר לציין שהיו מקרים מעולם ...
במקרה שבו בן זוגך זכאי רק לפיצוי בגין חלקו בקרקע ובדירה שתבנה עליה, ולא יהיה בעלים הרי שאין כל מניעה שהוא לא ירשם כבעלים על הקרקע אלא רק תרשם לטובתו הערת אזהרה וכד'. שיהיו לכם נישואים מוצלחים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
היי ליאת,
אכן היו מקרים מעולם, ואילו לא היו, היכן היינו אנו... :-)
מכל מקום, לעובדה כי ברשות הורייך משק חקלאי בן 68 דונם במרכז הארץ במקום מבוקש, כאשר ערך הנכסים שלהם מוערך בכ-10מליון... לא נראה לי שלהביא הצעת מחיר משמאי יפיל אתכם כלכלית.
ביי,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שנקבל מהשמאי או שזה יהיה גרידי מצידנו ?גם ככה הנושא הזה ממש רגיש
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר