שלום רב. אני ג+1 בן 33 ולפני 3 שנים הייתה לי בת זוג שעברה לגור איתי והביאה איתה את כל הציוד שלה. נפרדנו אחרי כמה חודשים והיא השאירה חלק מהדברים (אורגן מזרונים מקרר מכונת כביסה מיטה זוגית וכוורת מדפים) וביקשה להשאיר אותם כמה זמן עד שתוכל לשכור דירה היא עברה לגור אצל אימה.. אחרי שנתיים (עד אז לא יצרה שום קשר) צילצלה ודרשה את הציוד שלה בחזרה. הסברתי לה שעבר המון זמן ומכיוון שלא פנתה עד עכשיו הנחתי שאין לה עניין בציוד הזה יותר ולכן חלק מהדברים נזרקו או נמסרו ובשאר אני משתמש והם דיי בלויים. היא סירבה לקבל את דברי ופנתה לעו"ד שדרש ממני להחזיר את כל(!!) רכושה או שיתבע אותי על דמי שימוש ראויים ופיצוי כספי גבוה על עומגת הנפש (כלשונו). אני חייב לציין שכל החפצים הם ישנים בני כמה שנים וכולם נמסרו לה/לנו (היינו זוג באותה תקופה) ע"י חברים שעזבו לחו"ל. מה עלי לעשות??
מה גם שבכל תקופת החברות שלנו תמכתי בה כלכלית ושילמתי עבורה שכר דירה לא מעט חודשים וגם הפקדתי סכומים לא קטנים לחשבונות שלה כשנכנסה למינוס גבוה (על כל ההעברות וההפקדות יש לי תיעוד מהבנק שלי) אני מקווה שלא הארכתי מדיי.. תודה רבה מראש - ברק
בעיקרון אתה צריך להחזיר לה את הציוד שלה גם אם הוא בלוי. אם היא תתבע אותך אתה תתבע אותה חזרה להחזר הכספים שהשקעת בה. בשלב זה שלח לה מכתב תשובה מפורט - תשובה על טענותיה אחת אחת ותוסיף את כוונתך לתבוע אותה בחזרה על מה שהשקעת בה, בלי לפרט סכומים. שמור את ראיות לשלב התביעה. רצוי תיעזר בעו"ד מומחה לדיני משפחה.
בהצלחה
יהודית שמיר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
