שלום רב!
אני בן אדם בוגר ששוקל לשנות שם של אב ב - ת.ז בשל העובדה שהאב החורג שלי (שידוע לכל בני המשפחה) רשם אותי ללא ידיעתי (בתור קטין) ושם את שמו בשורה של האב כאשר אבי הביולוגי קיים (הוריי גרושים ועלו ארצה ממדינה כל שהיא).
השאלה שלי היא: על מנת להתחיל הליך של שינוי שם אב ותביעת נזיקין שכוללים בקשה לפיצויים מה הם התהליכים הזריזים שניתן לעשות?
האם ניתן לקבל צו לבדיקת אבהות ישירות ללא עו״ד או ללא נוכחות מול שופט רק דרך הגשת מסמכים?
תודה רבה רבה מראש על המענה (אם יהיה).
היי
ניתן לשנות שם בדעות זהות למול משרד הפנים . למיטב זיכרוני כל 7 שנים ניתן לשנות שם.
בישראל לא ניתן לעשות בדיקת אבהות אלא, בתנאים מאוד מסוימים .
עו"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
שלום
תודה על המענה קודם כל, השאלה לא פונה לשינוי שם משפחה או שינוי שם אישי, אלא אך ורק לשינוי שם של האב בלבד.
על מנת לשנות שם בתעודת הזהות בשורה של האבא - לשם אבא אחר שהוא האבא בעצם מה הנוהל לזה?
האם יכול ללא יצוג עו״ד?
יכל לבקש בקשה משופט/ת להוציא לי בקשה לבדיקה על מנת להוכיח שהאב שאני רוצה לרשום הוא אבא שלי ולא מי שרשום בתעודת הזהות?
האם חתימה והצהרה יעזרו לשופט לתת קביעה שהוא האב?
מקווה יותר ברור.
תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר