שלום,
מה ניתן לעשות במידה והאב לא מוכן לקחת את הבן לחוג שרוצה בו בזמני השהות שלו (מדובר בפעם לשבועיים). (מקום מגוריו בהרצליה ושלי בנתניה) ומעמיד דרישה שכל צד יקח לחוגים בזמני השהות שלו במקום מגוריו אך לא פועל בעניין. מה גם שאין חוגים עבור הילד שמעוניין בהם ונופלים רק על זמני השהות שלי (גם חוגים אחרים אחת לשבועיים לפחות נופלים בזמנים שלו) משמורת 6/8. בפסק הדין מחויב לחוג בעלות מתנ״ס. ויכוח שקיים כבר שנתיים ופוגע בילד. הצעתי להחליף יום, הצעתי שיאסוף אותו מהחוג ואני אדאג להגעה אך הוא ממשיך לסרב. האם אני יכולה לרשום ולקחת לחוג על אף התנגדותו? שאלה נוספת, בשנה האחרונה אחרי סיום ההליכים המשפטיים ופסק הדין, האב עבר למקום עבודה במשמרות בוקר עד מאוחר בערב במשמרות לילה בהן נפרד מהבן בשש בערב ומשאירו לטיפול של אביו אצלו הוא גר. הדבר נכון גם בסופשים שאיתו.בני בן עשר ואני לא יכולה להתייחס לזה בשוויון נפש כי יש פה חריגה ברורה מעניין זמני שהות ובני נפגע מזה בפן הלימודי ובפן החברתי. אנני יכולה לצפות ולהאציל על סבו את האחריות ההורית שהאב צריך לשאת בה. מה עלי לעשות?
שלום רב,
האב רשאי לסרב לחוג שנמצא ממנו מרחק נסיעה. אלא אם כן יש פסק דין שכופה עליו לעשות כן, מה שאינני מאמינה שקיים. מצאו חוג אחר באזור מגוריו. האב רשאי להיעזר במשפחתו לסיוע בגידול הבן. הייתי מציעה לנשום ולא להתנגח מקום שאפשר להתפשר. ובאם את רואה אחרת, הדרך לבית המשפט תמיד פתוחה בפניך וסביר להניח שיפנו אתכם לתיאום הורי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 055-4532805
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר