שלום,
אנחנו חיים יחד כבר שנתיים וחצי בדירה שבבעלותי (לשנינו זה פרק ב') לשנינו יש ילדים.יש לי מס. שאלות:
1) האם הוא כבר נחשב ידוע בציבור שלי?
2)האם בתור ידוע בציבור מגיע לו חצי מהרכוש שלי במקרה ואנחנו נפרדים? משמע חצי ממה שמגיע לי מהדירה (כי החצי השני מגיע לגרוש שלי)
3) ואם התשובה לסעיף 2 היא חיובית, אם אני מוציאה את שמי מבעלות הדירה ומעבירה אותו על שם אחר. מה קורה אז? האם גם אז מגיע לו עדיין את החלק שלו? או רק אם זה רשום על שמי ?
אפרת שלום,
אם תסתכלי מספר דפים קודם תראי שעניתי על שאלה דומה בהרחבה.
עפ"י הפסיקה ידוע בציבור נחשב לכזה רק לאחר תקופה של בין 6 ל-8 שנים, מאידך, לכל מקרה ונסיבותיו יכולה להיות תוצאה מעט שונה.
במקרה שהוא יוכר כידוע בציבור הוא יהא זכאי למחצית הזכויות שצברתם יחד והייתה בהם כוונת שיתוף.
חג שמח,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 055-4532729
אז אם הבנתי נכון ותקן אותי אם אני טועה, רק רכוש שקנינו יחד יחשב למחצית הזכויות, כלומר שתי דירות שבבעלותי שנרכשו עוד לפני שהכרנו לא נחשבות כחלק מהרכוש המשותף שיכול להתחלק חצי חצי ?
היי אפרת
התשובה היא לא, ידוע בציבור רוכש זכויות גם ברכוש שלא קניתם יחד (חזקת השיתוף), וכן זכויות נוספת כגון פנסיה וכדומה.
אני מציע לך לעשות הסכם ממון מסודר.
בברכה
עו"ד יצחק קרט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר