שלום, בהסכם גירושין נקבע שווי נמוך של הדירה המשותפת. הבעל קנה את חלקי ונישאר בדירה. בהסכם לא וויתרתי על זכותי לתבוע הכתובה ושופט אישר זאת. כעת בביד"ר ברצוני לתבוע הכתובה, בין היתר בשל ניאופיו של הבעל. בינתיים וממש סמוך לחתימת ההסכם ,מחיר הדירה עלה מאוד ונוצר מצב שהוא נישאר עם נכס ששוויו עלה פי שלוש כמעט ואילו אני נשארתי עם סכום מגוחך ולא ריאלי.
האם בתביעת הכתובה יוכלו לעשות חלוקה שיוויונית עדכנית לפי ערך הדירה כיום, למרות שאז מחיר הדירה היה נמוך , אך נישארה לי הזכות לתבוע הכתובה .האם יש עוד תקווה לאיזון משאבים עדכני וצודק יותר ?כי אני מרגישה מאוד מקופחת מה גם שעוד שילמתי לו את חובי במשכנתא.
הרי ידוע שכשמתגרשים עושים פרוק שיתוף בדירה.האם בתביעת הכתובה כיום ניתן לחייב אותו למכור הדירה כדי לשלם לי את חלקי הנוסף , אם מגיע לי בנסיבות שתארתי ?
צ.א שלום רב,
1. אם ההסכם אושר ואף קיבל תוקף של פס"ד יהיה קשה מאד לבטלו שכן אי כדאיות איננה עילה לביטול.
2. יחד עם זאת, את יכולה לתבוע את כתובתך ואני הייתי ממליצה אף לתבוע פיצויים על בגידותיו ועל הרס חיי המשפחה.
בברכה,
עו"ד רונית ויגלר.
לפניות, הפרטים מפורסמים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 055-4532805
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר