אני ובעלי היתגרשנו לפני 6 וחצי שנים,. בהסכם הגירושין הוא ויתר על זכותו לדירה ומאז הדירה רשומה על שמי בלבד. אך המשכנו להיתגורר יחד. כאשר לאורך השנים שאנו שוב יחד אני היא שנושאת את נטל התשלומים והמשכנתא שהינה רק על שמי וכן הדירה בטאבו הוא רק על שמי.
הנ"ל קונה מצרכים לבית וזאת כל הוצאותיו. לפני כ 4 שנים עבר התקף לב ומאז הינו בבעיה של אונות אנו כבר מזה 4 שנים לא מקיימים חיי אישות וחיים בחדרים ניפרדים, כלפי חוץ המשכנו להיות "כאילו ביחד" למעט משפחתינו הקרובה שיודעת על הכול.
כעת כאשר הבעתי בפניו שאין אני מסוגלת יותר להמשיך לחיות בצורה שכזאות הוא דורש את החציא שלו בדירה בטענה שהוא ידוע בציבו. וכי בעצם "הוניתי " אותו לכך שהסכים על הסבם הגרושין בו הוא מוכן לוותר לי על חלקו בדירה.
שאלתי היא מה מצבי המשפטי האם אני עלולה לתת לו מחצית דירתי?
אודה לך באם תעני לפנייתי בהקדם האפשרי.
אילנית שלום.
מצד אחד זה שאת נושאת בתשלומי המשכנתא, איננו אומר שהתשלום לא שולם מהקופה "המשותפת", יחד עם זאת ע"פ הסכם הגירושין וע"פ הרישום הדירה בבעלותך, כך שבן זוגך ידע את מצבו, ומאז כ- 4 שנים אתם חיים יחד אולם תקופה מתוכה אתם חיים כפרודים תחת אותה קורת גג ועל ידועים בציבור חל הן המבחן הפורמלי והן המבחן המהותי.
על כן ספק אם בקיזוז התקופה נניח בשנתיים הוא רכש זכותו למחצית הדירה.
אני ממליצה לפנות לעו"ד בדיני משפחה ולבנות אסטרטגיה משפטית.
בברכה,
עו"ד רונית ויגלר.
ליצירת קשר- פרטים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר