שלום רב,
לפני כחודש וחצי אני ובן זוגי נפרדנו (לא היינו נשואים) כמו כן יש לנו ילדה משותפת בת שנתיים וחמישה חודשים שנמצאת בחזקתי. הוא מעביר לי מזונות לפי 2500 ש"ח אל אף שנראה לי שהוא אמור להעביר יותר כי זה מכסה חצי גן וחצי שכר דירה. הוא עדיין לא מוכן לבוא איתי לחתום על הסכם הסדרי ראיה ומזונות אל אף שהוא מעביר את המזונות אך מבחינת זמני הראיה עם הילדה אין סדר מוגדר. הוא דורש שהיא תלון אצלו כל שבת שניה לשישי שבת ראשון שביום ראשון הוא יקח אותה לגן אני הסכמתי אך בתנאי שבמהלך השבוע היא ייפגש איתה פעמיים בשבוע אחה"צ והיא תישן בבית אצלי. כמו שאמרתי הוא עדיין לא מוכן לחתום והוא אומר שאולי נלך לפסיכולוג ילדים על מנת שיבחן מהם הסדרי הראיה המקובלים בגיל זה. האם תוכלו לעזור לי בעניין? ומה המזונות שאני אמורה בפועל לקבל? והאם אני יכולה לגשת באופן עצמאי לפתוח תיק בבית משפט לעינייני משפחה על מנת לרשום את בתי בחזקתי. אודה לכם על תשובתכם.
ניקי,
לי נראה כי את צריכה למהר ולחתום על הסכם מסודר שידאג ליציבות בחיי כולם וכמובן בחיי הילדה.
מזונות יכולים להיות מדורגים.כלומר,יש לקבוע סכום בסיס ועליו להוסיף תוספות לפי גיל הילדה של גן , צהרון, חוגים ,שיעורי עזר וכו'.
לבד לבית המשפט אינך יכולה ללכת - פני לעו"ד שידריך אותך.
לגבי לינה בשישי שבת מגיל שנתיים וחצי נהוג כבר לתת לינה אך כל מקרה לגופו.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 055-4532729
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר