שלום אני אם גרושה כבר שנה ויש לנו תינוקת משותפת בת שנה וחצי .
לאחר וויכוחים רבים הם הגרוש הסכמתי לתת את הילדה כול סופש שני ללינה ופעם באמצע השבוע ללינה חוץ מזה הוא זכאי לראות אותה עוד יום לכמה שעות.כל זה לא מספיק לו ועכשיו הוא מאיים לתבוע חזקה משותפת .יש לציין כי הוא עבר לגור מימול ביתי בטענה שהוא רוצה לראות אותה כל יום.אוסיף ואומר שהסכם שנחתם ברבנות ונחתם אומר כי האב יהיה זכאי לראות את התינוקת עפ"י חוק.
בנוסף לזה בבעלותי דירה שקניתי לפני הנשואים אליו ללא משכנתא ולא גרנו בה יחד מעולם עכשיו אחרי שהתגרשנו עולה על הפרק הוא מאיים לתבוע חצי מימנה (לא עשיתי הסכם ממון)
אשמח לעצה
גבי שלום
תביעה למשמורת והסדרי ראיה הינה מטבעה תביעה דינמית אבל עומד לצידך ההסכם עליו חתם בעלך לשעבר.
לגבי הדירה הרי אני מניחה כי יש בהסכם הגירושין הפניה גם לרכוש ??
גם אם לא מצויין בהסכם הגירושין דבר בעניין הדירה נראה, על פניו , ע"פ הנתונים שציינת כי לבעלך אין כל עילת תביעה בגין דירה זו .
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד
משרד עוה"ד בתיה אשורי מתמחה בדיני משפחה ירושה ומקרקעין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 055-4532729
האם קיים סיכוי שבית המשפט יאשר חזקה משותפת מיותר לציין כי אני אמא עובדת אשר מתקיימת בכבוד בעלת דירה שמשלי המספקת לביתי התינוקת הכל אזכיר לך שהיא בת שנה וחצי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר