אני אם חד הורית ואבי הילד שהוא בן 11 לא משלם מזונות באופן קבוע.
יש לי בתיק הוצל"פ סכום של מעבר 50,000 ש"ח . הוצאתי פקודות מאסר אבל שום דבר לא עובד.
האבא עובד כסוכן נדל"ן בת"א (אני מהצפון) הוא דואג ששום דבר לא יהיה על שמו וכך יוצא לו להתחמק מהכל. התקופה עכשיו היא לא טובה ואני בקושי מצליחה לגמור את החודש והאמת שגם זה לא.. מה אפשר לעשות על מנת לגבות ממנו את המזונות ?
אודה מאוד מאוד על תשובה כי אני כבר די מיואשת
תודה מראש
אם לא הצלחת לגבות את המזונות דרך ההוצל"פ תעברי לגביית מזונות מהמוסד לביטוח הלאומי.
המוסד לביטוח לאומי משלם את המזונות בתשלום חודשי ובמקביל גובה מן החייב את סכום המזונות שנקבע בפסק הדין.
סכום המזונות שמשלם המוסד לביטוח לאומי הוא הסכום שנקבע בפסק הדין למזונות או הסכום שנקבע בתקנות - לפי הסכום הקטן יותר. אם גבה המוסד לביטוח לאומי את מלוא סכום המזונות שנקבע בפסק הדין וסכום זה גדול מדמי המזונות שהביטוח הלאומי שילם, אתם זכאים לקבל את ההפרש.
בברכה,
עו"ד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 055-4532805
תודה על התשובה. הבעיה היא שביטוח לאומי לא משלם את המזונות אם המשכורת החודשית גדולה מ 3,000 ש"ח. השאלה איך אפשר לגרום לזה או לעזור על מנת שפקודת המאסר תתבצע ויתפסו אותו.
בעיקרון המשטרה מפעילה את פקודת המאסר בין שלל תפקידיה ולכן לא ניתן להתערב להם בלו"ז, מאידך, את יכולה לגשת לתחנה בה התקבלה הפקודה ולבקש "לעזור" להם שיתנו לך טלפון של החקירות או היס"מ ואת תודיעי להם בזמן אמת היכן הוא נמצא.
בברכה,
עו"ד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר