אני ובת זוגתי חיינו יחד 8 שנים אני קניתי דירה מכספי גירושים הראשונים שלי בסמןך לתחילת ההכרות שלנו האם מגיע לה חצי מהדירה כשהדירה מימנה את המשכנתה.
עוד שאלה במידה וכל התשלומים יוצאים מחשבוני ולאחר פירוק שותפות ונשאר חוב האישה מחוייבת לחצי מהחוב?
ראובן,
על פניו נראה כי אם תלכו להליכים תישאר עם הדירה.
שאלה - על שם מי הדירה רשומה?
לגבי שאלתך השנייה - למה הכוונה חוב? איזה חוב? ממה נוצר?
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 055-4532729
הסביר ביותר מורחב התגרשתי לפני כ9 שנים מהפירוק שותפות נישאר סכום כסף קניתי דירה .בסמוך לקניה הכרתי את הבת זוג והדירה על שמי בטבו. אם הזמן לקחתי הלוואות על חשבון הדירה לצורך מחייה .הדירה מושכרת ומכסה את ההוצאות .
שלב ב אני ובת זוגתי לשעבר קנינו דירה משותפת לפני כ 6 חודשים שעדיין לא רשומה בטבו אך בהסכם קניה רשומה על שנינו ושכול כולה ממושכנת לבנק ובנוסף מכשכנו את הדירה שלי .
הגברת תבעה פירוק שותפות וחצי מהרכוש שזה הדירה שלי הראשונה והשנייה
אם מפרקים נישאר יתרת חוב. האם החוב חל עליה ? אם הציע לשופט לתת לה את הסכות ראשונית להחליט לקחת את החובות ואת הדירה ולא תרצה לקחת בגלל החזרים גבוהים .האם הגברת יכולה לא לאשר לי לקחת את הדירה רק בשביל פרינציפ ותרצה לכמכור אותה?
כשמבצעים פירוק שותפות האם באמת פורעים קופות גמל חסכונות או שעושים חשבון ומקזזים.
ראובן,
קצת בלאגן אבל אנסה לעזור:
"גם מדובשו וגם מעוקצו" - כך ייאמר על המקרה שלך - היא לא יכולה לדרוש להיות שותפה רק בדבש!!! ברור שחייבת גם בחובות!!!
ביהמ"ש מחשב ומסתכל על הכול לרבות קופות.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 055-4532729
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר