אני ובן זוגי גרים בדירת אימי (אבי נפטר) עם 3 ילדי במשך כ- 10 שנים.
בבעלותי דירה אשר נרכשה כשנתיים לפני המגורים המשותפים ואף פעם לא התגוררנו ביחד בדירה שלי. הדירה מושכרת כל השנים.
אציין כי בן זוגי השקיע בדירה שלי סכום של כ- 100,000 ש"ח בשיפוצים כך שהסכום שאני מקבלת דמי שכירות גבוהים יותר.
בתקופה האחרונה אנו חושבים על פרידה ובן זוגי טוען שאני צריכה להחזיר לו את הכסף שהוא השקיע בדירה שלי ושבזכותו התשואה גדלה.
לעומת זאת לטענתי המגורים שלו בדירתה של אמי חסכו לו דמי שכירות, ארנונה וכיו"ב. אציין כי במהלך 5 שנים אחרונות הוא דאג לקנות מזון לבית שהסתכם בכ- 4,000 ש"ח לחודש.
שאלתי, האם אני אמורה לפצות אותו ולהחזיר לו את הסכום שהשקיע בשיפוץ הדירה שלי ? האם זה לא אמור להתקזז במגורים שלו בדירת אמי?
האם יש לו זכויות כלשהן בדירה שלי ? לטענתו מגיע לו חצי משווי הדירה.
אין לי כל רכוש מלבד הדירה אותה רכשתי לפני שהכרתי אותו.
אודה מאוד לתגובתכם בהקדם.
ורד היי,
גם את צודקת וגם בן זוגך צודק.
שאלה מאוד חשובה שלא העלת בפנייתך, לאן הלכו דמי השכירות מדירתך? האם לקופה המשותפת? צריך למצוא ביניכם את דרך המלך ןלהגיע להסדר ביניים , שאת לא תצטרכי להשיב לו מלוא השקעתו אך לא תוציאי אותו בידיים ריקות
עו"ד ומגשרת מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 055-4532729
דמי השכירות נכנסו לקופה המשותפת.
אציין כי כל השנים אני זאת שכלכלתי את המשפחה, ועד היום אני משלמת הוצאות שוטפות כגון חשמל, גז, מים, טלפון וכיו"ב. אנחנו מתגוררים אצל אמי. רק בשנים האחרונות הוא דאג לעשות את הקניות בסופר.
דבר נוסף, גם אני השקעתי המון כסף בשיפוץ הדירה שלי בנוסף לסכום שהוא השקיע כך שהתשואה היא גם ממני. במשך כ-10 שנים הוא חסך לעצמו תשלום עבור שכר דירה והוצאות שוטפות מעצם מגוריו אצל אימי.
אציין בנוסף כי במהלך התקופה המשותפת שלנו הוא פתח עסק והשקיע את כל הונו בעסק שלו, עד היום כ- 6 שנים לאחר שפתח את העסק מדווח על הפסדים באופן קבוע כך לא הוכנסו כספים לכלכלת הבית או לחיים המשותפים מלבד לפעמים בהם ערך קניות בסופר שבועיות.
דבר חשוב נוסף, העסק שהוא פתח הינו על שמי מכיוון שלא היה באפשרותו באופן פורמלי לפתוח על שמו - לכן גם העסק וגם חשבון הבנק של העסק וגם הרכב של העסק וכל הציוד בעסק הינו על שמי בלבד ונלקחו בגינם הלוואות שוטפות במשך כל השנים לרכישת ציוד לעסק ולרכב כאשר ההלוואות הינן על שמי אך הוא זה שמשלם את ההלוואות מהעסק.
לטענותו העסק שלו בלבד למרות שפורמלית הוא נפתח על שמי ודרישתו הינה שאחזיר לו את הסכום ששיפץ את דירתי ושהעסק יעבור אליו ישירות מבלי לתת לי כלום.
כיום הוא ממשיך לחיוב ביחד איתנו בבית אימי ולא מוכן לצאת מהבית עד אשר אשלם לו את כספו שהושקע בדירתי. הוא מתעלם מכך שעזרתי לו בעסק שנפתח רק ב- 6 השנים האחרונות ורק בזכותי נתנו לו הלוואות בבנקים וכיו"ב.
מה עושים ?
מודה מראש מקרב לב על עזרתך...
לגבי העסק הוא בבעיה העסק באופן עקרוני שלך...
ולגבי העובדה שהוא ממשיך לחיות בבית את יכולה לפות לביהמ"ש בתביעה לפינוי וסילוק יד ובבקשה לדמי שכירות ותאמיני לי שביהמ"ש יעזור לך
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 055-4532729
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר