שלום רב
אני סוכן מכירות במשרה מלאה במחלקת הפרסום של חברה בסדר גודל בינוני.
אני וחבריי למחלקה נמצאים תחת פיקוח מתמיד לאורך כל יום העבודה ואף מחויבים בזמנים לשעון הנוכחות במשרד.
המשכורת המשולמת לי היא על בסיס עמלות בלבד.
במצב בו אני לא מצליח להגיע לשכר מינימום ע"י צבירת עמלות משלים לי המעסיק את ההפרש עד לשכר המינימום.
אציין שהמעסיק לא נדרש להשלים את השכר לשכר המינימום הקבוע בחוק באופן קבוע.
בתלוש המשכורת שלי מופיע הנתון הבא: 4000 ש"ח עמלה בסיסית ! הבעיה היא שכל בחודש בו הרווחתי שכר גבוה משכר המינימום - אני מחויב לשלם למעסיק 1200 ש"ח, כלומר במצב בו הרווחתי 6000 שקל עמלות בחודש נתון
יופיע לי בתלוש המשכורת עמלה בסיסית של 2800 + העמלות לאותו החודש.
לצערי כאשר ניסינו אני וחבריי למחלקה להבין את פשר העניין נתקלנו בתשובות מוזרות (לא רשמיות כמובן) מבעלי תפקידים בכירים בחברה - "1200 ש"ח הם עבור שימוש במשרד, מחשב, קפה ועוד".
אציין שאני מודע לפס"ד שניתן בנושא המאפשר למעסיק לקזז לעובד ממשכורתו כאשר הוא מועסק בשכר על בסיס עמלות ובחודש אחד הוא נאלץ להשלים לו לשכר מינימום בחודש לאחר מכן הוא יכול לקזז זאת ממשכורות.
אך במצבי הדברים שונים מכיוון שאנחנו משלמים כל חודש וחודש 1200 ש" ח למעסיק.
ברצוני לדעת מכוח האם רשאי המעסיק לנהוג כך ?
האם יש באפשרותי לשנות משהו מהמצב הקיים ?
אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי נכון
בנסיבות הענין מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי שיבחן את ההסכם עליו אתה חתום וזכויותך על פי חוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר