שלום!
אני עובד החודש 11 חודשים בעבודה. התחלתי בתחילת אוגוסט.
עד לפני חודשיים לא שילמו לי נסיעות או שעות נוספות. לאחרונה חתמנו על חוזה חדש, אך לא שילמו על העבר.
השאלה: האם אני זכאי לפיצויים אם אחליט להתפטר (הרעה בתנאים שלא משלמים נסיעות?) האם צריך לחכות עוד חודש או שאפילו אם אתפטר עכשיו?
במידה ואני זכאי- האם הפיצויים כוללים לפי החוק החזרים צמוד למדד או קנס על הלנת שכר?
כמו כן- קראתי שצריך לשלם עד ה- 9 לכל חודש. משלמים לי בדר"כ ב 15. האם זה תקין? האם יש לזה השלכות מסוימות בנושא?
אם כל אלה לא מספקים פיצויים בגין התפטרות- האם מעבר דירה בהחלטתי משנה משהו?
תודה על העזרה
אני רוצה להוסיף
בחוזה החדש שבגינו התחילו לשלם נסיעות, החליטו בהתאם לבטל את התשלום על ההפסקה. מורידים מהשעות שעבדתי 45 דקות. כך שבסה"כ אני מקבל בסוף את אותה משכורת פלוס מינוס.
ומה לגבי אבטלה? זה תופס אם התפטרתי מרצוני?
משנה מה סיבת ההתפטרות או שאני יכול לקרוא לזה הרעה בתנאים (מכל מה שסופר) והלנת שכר?
תודה
מדובר בהרעת תנאים, עליך להודיע למעסיך בכתב כי אתה דורש את התשלומים הקודמים בגין העבודה טרם חתימה על ההסכם. באפשרותך להתפטר לאחר שהודעת למעסיק כי הוא מתבקש להסיר את המחדל וזה האחרון לא עשה כן. בכל מקרה באם לא יתקן המחדל תוכל לתבוע בגין פיצויי פיטורים רק לאחר 12 חודשי עבודה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה על התגובה הזריזה.
1)אני רוצה להוסיף עוד נדבך. לפני 3 חודשים קידמו אותי (בצורה לא רשמית בכלל) לתפקיד מנהל מחלקה. עכשיו כנראה מתכוונים להוריד אותי לעובד ייצור. אם אני ממשיך לעבוד כך, כעובד ייצור, עוד חודשיים (לסיום 12 חודשי עבודה) זה יהיה כאילו הסכמתי לכך, ואז זה לא ייחשב "הרעה בתנאים". אין לי ברירה אלא להתפטר עכשיו.?
2)במידה ואני מחליט להתפטר על דעת עצמי אני יכול לקבל עדיין אבטלה או שזה רק כאשר מפטרים אותך?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר