שלום רב, אני מתכננת לעזוב את עבודתי ולעבור דירה מרמת גן לחיפה. הסיבה למעבר היא שבמקור אני ובעלי מאיזור חיפה ושתי המשפחות שלנו עדיין גרות שם וקשה לנו לגור לבד במרכז בלי עזרה, עכשיו כשיש לנו ילד בן תשעה חודשים. הקושי מתבטא בזה שאני נאלצת להחסיר הרבה ימי עבודה בגלל מחלות שונות של הילד שנמצא במשפחתון. רציתי לדעת האם זה ייחשב בוודאות כהתפטרות מוצדקת ויזכה אותי בדמי אבטלה. תודה מראש.
לפי תקנות פיצוי פיטורין:
12. התפטרות לרגל העתקת מגורים (תיקון: תשכ"ד, תשכ"ה, תשכ"ו, תשל"א, תשל"ג, תשל"ה, תשל"ו, תשל"ט, תשמ"ב, תשמ"ד, תשמ"ה, תש"ן, תשנ"ח, תשס"א)
(א) רואים התפטרותו של עובד כפיטורים לפי פיסקה (1) לסעיף 8 לחוק אם המרחק בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא 40 ק"מ לפחות, ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם. המרחקים לענין תקנת משנה זו יחושבו לפי המרחק שבין ישובים כמובא בפרסומי מרחקי הדרך של מחלקת המדידות במשרד העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר