שלום רב,
הנני מתכוונת לעזוב סטודיו לצילום שעבדתי בו כ-10 שנים.
בחוזה שנתחם אז ישנם 3 סעיפים שיקשו עלי למצוא עבודה בהמשך.
1. סודיות מקצועית ושמירה על מסמכים - סעיף זה גורס בין השאר, שהנני מחויבת להחזיר לסטודיו כל חומר שיצרתי בתקופה זו - מה שמשאיר אותי ללא תיק עבודות להצגה בראיונות עבודה!
2. איסור תחרות - האוסר עלי לעסוק במקצועי במשך 12 חודשים מתאריך סיום ההתקשרות עם הסטודיו
3.זכויות יוצרים - כל יצירה שנעשתה במסגרת הסטודיו שייכים למעסיק.
האם תוכלו להגיד לי אם סעיפים אלו הן בגדר החוק, האם אין פה הפרה של חופש העיסוק, כמו כן, האם אוכל להשתמש חוק של "זכות מוסרית" למניעת השימוש ושינויי חומרים שיצרתי לסטודיו?
אשמח לקבל ייעוץ בנושאים אלו,
תודה,
אתי
אתי שלום רב,
הפסיקה מלמדת, כי בית הדין לעבודה מייחס חשיבות גדולה לחופש העיסוק, ואף רואה בחומרה את השימוש בסעיפים הקיימים בהסכם עבודה המגבילים ו/או פוגעים בחופש העיסוק.
לא זו אף זו, הפסיקה קבעה עקרונות מנחים בעניין האיזון שבין חופש העיסוק והתחרות החופשית מחד, מול אינטרסים של החברה ושל המעסיק לשמור על קניינו הרוחני מאידך.
על כן נקבע, שתניה בהסכם העבודה המגבילה את חופש העיסוק של העובד לאחר סיום עבודתו, שאינה מגנה על "אינטרסים לגיטימיים" של המעביד היא בטלה בהיותה נוגדת את "תקנת הציבור".
על פניו נראה, כי התניות עליהם הינך חתומה בהסכם, נוגדים את תקנת הציבוא, אולם, אני ממליצה לך להסתייע בעו"ד מומחה ולבחון פרטנית האם התניות בהסכם עליו הינך חתומה אכן עומדים במבחני הפסיקה ונוגדים את תקנת הציבור כאמור.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר