שלום,
אני עצמאית בעל כורחי - כלומר, מקום העבודה שלי לא מעוניין להעסיק שכירים ולכן כל מי שעובד בו מחוייב להיות עוסק פטור/מורשה.. אני מנהלת משרד של גוף פרטי, העבודה מתבצעת בביתי, כלי העבודה שלי הם : מחשב, טלפון ומדפסת - והם למעשה של המעסיקים שלי.
זכור לי שלפני כמה שנים קראתי בחוברת של נעמ"ת - שבמקרים כמו שלי, שאני עצמאית אבל למעשה שכירה לכל דבר - והמעסיק מספק לי את 'כלי העבודה' וזו העבודה היחידה שלי, אז אני זכאית לפיצויי פיטורין במידה ויפטרו אותי. האם זה עדיין נכון ??
דבר נוסף - האם זה נכון שיצא תיקון לחוק פיטורים שמאפשר לעובד להתפטר ועדיין לקבל פיצויים מהמעביד שלו - חברה סיפרה לי ששמעה על זה.. האם זה נכון והאם גם עלי כעובדת עצמאית/שכירה יש את הפרוילגיה הזאת ??
תודות מראש לכל מענה בנידון.
אורחת שלום רב,
לגבי שאלותיך יש לבחון את יחסי עובד מעביד בינכם בטרם מתן מענה, המבחנים הם מורכבים יותר מעבר לאספקת כלי עבודה וישנם מבחנים נוספים כמו לדומא המבחן המעורב.
לגבי שאלתך השנייה, באם הינך חתומה על סעיף 14, אזי ניתן להתפטר ולקבל את הפיצויים שהופרשו עבור קרן הפנסיה עבור רכיב פיצויי פיטורין.
אני ממליצה לך לבחון את מכלול זכויותייך בייעוץ פרטני ומקיף.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר