שלום רב.
אני מתגורר במקום שאין תחבורה ציבורית ממנו, אלא רק פעמיים ביום בשעות מאוחרות. אני עובד למעלה מ 10 שנים במקום עבודה. עד היום השתמשתי ברכב פרטי, וגם בטרמפים כדי להגיע למקום העבודה. בעוד מספר חודשים המעביד שלי משנה את מיקום העבודה. לאור המצב החדש שהתעורר לא אוכל לקחת את רכבי הפרטי, אלא להסתמך על תחבורה ציבורית שלא קיימת. אפשרות שנייה היא להגיע למיקום הקרוב ביותר של תחבורה ציבורית, הוא לקחת מונית בעלות של כמה עשרות ש"ח. המעביד שלי דורש שאגיע לעבודה עד שעה 07:30 בבוקר, והאוטובוס הראשון יוצא ממקום מגורי לאחר השעה 09:00. הבעיה קיימת גם בחזור ! ראוי לציין שהוצאות הרכב מגולמות במשכורת כחלק בלתי נפרד !
ובנוסף אני מקבל הוצאות לתחבורה ציבורית, שעל פי הם אני "מחויב" כדי להגיע ולחזור ממקום העבודה. אותם הוצאות תחבורה ציבורית מדווחת מעת לעת על פי שינויים לדוגמא בעת שינוי מום מגורים, שינוי מקום כתובת העבודה , שינוי תעריפים וכ"ו.
שאלה : האם המעביד חייב לספק לי תחבורה קרי במקרה שלי מונית, או כל אמצעי אחר עד לתחנה הראשונה שממנה אקח תחבורה ציבורית למקום העבודה ? ואו לפצות בעלותה בסכום כסף עפ"י חוק ? האם תקנות העבודה מכסות מקרה כמו שלי ? ואם כן היכן אני מוצא את התקנה\תקנות הללו, כדי לדרוש מהמעביד פתרון לבעייתי ?
בברכה
שאול
קיימת תקרה של תשלום יומי על פי צו ההרחבה במשק לעניין נסיעות למקום העבודה ובחזרה. התקרה הינה כיום, 25.50 ש"ח , זהו הסכום המירבי שיש לשלם לך על פי דין. כמובן שהמעסיק רשאי לשלם לך יותר או לפתור את הבעיה בדרך אחרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר