במסגרת עבודה, גרמתי נזק לציוד בעבודה שלא במזיד. התאונה נגרמה בשעת לחץ מרובה ושלא בכוונה. אותו פריט שניזוק נמצא לא תקין לעבודה נוספת, ויש לשלם על הבדיקה וכן על קניית ציוד זהה וחדש.
הבוס הסביר לי שהפעם החברה לא תישא בעלויות הנזק, וציין שבתקלות שונות בעבר הקשורות לרכב ולדברים אחרים- החברה ספגה את עלויות התיקון. אין ביני לבין הבוס חוזה כתוב, מה שמעלה את השאלה האם הוא יכול לחייב אותי לשאת בנזק (כמה אלפי שקלים שהם יותר מחצי משכורת שלי).
לחלוטין לא. מה שהבוס שלך יכול לעשות הוא לתבוע אותך בסדר דין רגיל (ולא דיני עבודה ) בגין הנזק, ההתגוננות שלך פשוטה מאוד, מדובר בתאונה בגין עבודה סדירה ולא כמעשה מזיד ועל כן אין להטיל עליך שום חובה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
מודה לך על התגובה.
אולם אם מדובר בנזק בעניין נהג מוביל אשר לא סגר את הדלת כראוי והציוד נפל החוצה בעת נסיעה?
האם טעות כזאת נחשבת כתאונה בגין עבודה סדירה?
ומה לגבי ההוצאות הנילוות מלבד התיקון? הווה אומר - התקופה בה העסק מתנהל ללא הציוד התקול, נסיעות מיותרות נוספות וכן הלאה.
מי אמור לשאת בנטל?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר