שלום, בתאריך 1/7/12, בוצע לי שימוע בעקבות הודעה על כוונת פיטורים עקב צימצומים. בסופו של השימוע, המנהלים הבהירו כי בכוונתם להלחם בכונת הפיטורים ולעזור לי למצוא מקום אחר בחברה, באמצעות הגשתי למכרזים פנימיים. התבקשתי לסיים דוחות שוטפים במהלך השבוע, אך אח"כ, נאמר לי להמתין בבית, עד להחלטות בעיניני,"כי מימלא משלמים לך על זה וזכותך..."
עכשו הודיעו לי טלפונית להגיע לקבל הודעת פיטורים...לא ברור לי מאיזה מועד זה תקף- מרגע קבלת המכתב נספרים לי 30 ימים הודעה מוקדמת, או ששהייתי בבית "על חשבון זמן ההתארגנות שלי?" מגיעים לי 30 יום בכל מקרה. כמו- כן חליתי במהלך השבוע האחרון, האם אישורי מחלה נספרים, על חשבון ימי עבודה. ימי הודעה מוקדמת? הנושא איננו ברור לי.
מיותר לציין כי בגילי (מעל 50) ומצב המשק, גם 30 יום אינם מועילים מאומה לצורך מציאת עבודה (מצאתי עצמי ב10 שנים האחרונות 4 שנים מובטלת, למרות ניסיון, תארים גבוהים ויכולות גמישות והשתלבות ) וחשוב לי לא לירוק לבאר שאולי עוד אוכל 'לשתות ממנה'.
מועד הודעה מוקדמת הינו מיום הודעת הפיטורים ולא יממה קודם לכך.
על המעסיק ליתן בידי העובד לנצל את ימי המחלה שלו ורק לאחר מכן להתחיל את ימי ההודעה המוקדמת בכל מקרה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר