הי. אני בהתקשרות גרפית עם חברה זה 8 חודשים כאשר אני משמשת להם סטודיו לכלל העבודות הגרפיות שלהם על בסיס ריטיינר חודשי. בתחילת ההתקשרות מנכלית החברה ביקשה שאשלח לה מסמך בו מצויין שתמורת הסכום שסיכמנו אבצע את כלל הבקשות הגרפיות שלהם עד סוף שנת 2012. אכן שלחתי לה מסמך שכזה (ללא ציון עד סוף השנה) וכל חודש הוצאתי חשבונית על הסכום שסוכם וקיבלתי תשלום. בשבוע שעבר הם שלחו לי מייל סיום התקשרות מיידית ללא התרעה למרות שדחיתי עבודות של לקוחות אחרים על מנת להשאיר לי פנאי כי יש להם "ראשוניות" בכל הקשור לטיפול בגלל נושא הריטיינר ואף איישתי את הסטודיו בעובדת נוספת מאז תחילת העבודה מולם על מנת לעמוד בלוחות הזמנים שלהם. בנוסף, הם טענו שישלמו לי עבור הימים שעבדתי באותו חודש ולא את כלל הסכום בחודשי הקבוע. האם ניתן לעשותצ דבר כזה? להפסיק ללא התראה ולא לשלם את מול הסכום החודשי למרות שהסטודיו היה ערוך לקבלת עבודה חודשית קבועה? אשמח לייעוץ בנושא. תודה!
לא מדובר בדיני עבודה שכן בהיותך עצמאי אינך נחשב עובד של אותה החברה. מה שכן ניתן לטעון הוא במישור האזרחי ולא דיני העבודה.
מומלץ לייעוץ אישי בעניין זה ע"י עו"ד.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר