כיום אני עובד ברשת עם סניפים בכל הארץ. אני מתגורר בחיפה ומתכוון לעבור ליישוב בשומרון(נכלל ברשימת זכאים)בעוד כחודש. שאלתי הראשונה אם אני זכאי לפיצויים גם אם יש סניף קרוב למקום החדש(מרחק של כ 5 דקות נסיעה יותר מאשר הסניף במקום בו אני מתגורר היום)? אם כן ממתי (קראתי שצריך להוכיח 6 חודשים או משהוא כזה. לא מובן..)? ובנוסף, אני חייב להפסיק את עבודתי מייד אחרי מעבר הדירה? אני אוכל לחתום אבטלה? אם כן, מתי אני יוכל לחתום(אחרי 6 חודשים?) במצב שצריך לחכות 6 חודשים כדי לקבל פיצויים יש אפשרות להמשיך לעבוד בסניף החדש את התקופה הזאת של ה6 חודשים ולקבל בסוף את הפיצויים? אשמח לקבל תשובות לכל השאלות. תודה..
סעיף 8 לחוק פיצויי פיטורים מונה את הסיבות המקנות לעובד זכות לפיצויים במקרה של מעבר דירה. לצערי אינך עונה על אף אחת מההגדרות דנן.
6 חודשי הוכחה אינם רלוונטים אליך מדובר על ישוב חקלאי בלבד. בנוגע לשאלתך בעניין של אבטלה, פנה לפורום ביטוח לאומי.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר