שלום רב!
יש ל מספר שאלות שאבקש לעזור לי בהן:
1. אני עובד אצל אותו מעסיק כבר שנתיים וחצי (שנה ראשונה הייתי עובד בתור חייל מספר פעמים בשבוע, הכל חוקי עם תלושים).
לפני שנה וחצי עברתי למסעדה שניה של אותו מעסיק (לפי התלושים מקום עבודה אחר).
לפני חודשיים וחצי ביקשתי העלאה בשכר, המעסיק הסכים אך במשך חודשיים לא קיבלתי האלעה, הוא טען ששכח להודיע לרואת חשבון ולאחר עוד שבועיים אמר שהוא החליט לא לעלות לי תמשכורת. החלטתי להיתפטר ושמתי לב שבתלושים בהיותי חייל לא היצתברו לי ימי חופש ומחלה, ולא קיבלתי דמי הבראה. האם זה חוקי?
כמה זמן לפני אני צריך להודיע למעסיק שאני מתפטר?
ועוד שאלה בשביל חבר, אם הוא היה עובד במקום עבודה והפסיק לעבוד שם. כעבור שנה וחצי שם לב שלפי התלוש מגיעה לו 17 ימי חופש ו 27 ימי מחלה האם לאחר שנה וחצי הוא יכול לבקש מהמעסיק לשלם לו?
תודה רבה,
בכבוד איגור.
ראשית, יש לך עילה להתפטר בזכאות לפיצויים בגין אי תשלום עבור זכויותיך.
אתה צריך לתת לו חודש הודעה מראש וליתן לו הזדמנות לתקן את העובדה שהוא לא שילם לך את הסכומים האלו בשביל להיות זכאי לפיצויים.
בשביל החבר - יכול לדרוש תשלום רק עבור ימי החופשה, ימי מחלה לא ניתנים לפדיון.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
מגיעים לך עבור כל תקופת עבודתך ימי חופשה והבראה. חברך יכול לתבוע גם שנה וחצי לאחר סיום עבודתו את פדיון ימי החופשה. אין פדיון ימי מחלה (שלא בשירות הציבורי) ולאחר סיום העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר