שלום, אחרי שנתיים עבודה אצל מעסיק (דרך חברת קבלן), המעסיק מעוניין לקלוט אותי. המעסיק הוציא הודעה לקבלן שמפסיק את העסקתי דרכו. הקבלן לא נתן הודעה או מכתב פיטורים, וטוען שהיות ואני ממשיך לעבוד באותו מקום, לא מגיע לי פיצויים.
הוא טוען שאני צריך לכתוב מכתב שאני עובר לעבוד אצל המעסיק וללא המכתב אסור לי להתחיל לעבוד אצלו.
המעסיק בחוזה שרוצה להחתים אותי טוען שאין לו כל מחוייבויות על תקופות קודמות
עד כה ההעסקה היתה על בסיס חוזה אישי, כאשר משכורת דרך הקבלן אך הדרכה מקצועית ותיאום חופשה/ מחלה מול הבוס המעסיק.
האם נחשב פיטורים או התפטרות? על פי הבנתי הועסקתי כעובד קבלן ולא כעובד כוח אדם היות וחוזה ההעסקה אישי ולא קיבוצי.
ניסיתי לברר עם מספר גורמים אך נראה שהשאלה קשה. לא הצלחתי למצוא תשובה
תודה מראש לעוסקים במלאכה
תודה מראש.
ראשית ממליצה שתפני לייעוץ בנושא.
שנית, מה היה תפקידך בכוח? האם הקבלן כוח אדם, נתן שירותים למקום העבודה?
לאור חוק קבלני כוח אדם, במידה והקבלן לא נתן למקום העבודה שירותים, היה על מקום העבודה לקלוט אותך לשורותיו, לאחר 9 חודשי עבודה, ולא לאחר שנתיים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אכן, גם אני לא הבנתי מדוע לא זירזו את הקליטה. מכאן הסקתי שאני מוגדר עובד קבלן ולא עובד כוח אדם. (כמו כן הבנתי שההבדל הוא שכוח אדם=הסכם קיבוצי, קבלן=חוזה אישי)
העבודה היתה כמהנדס
באינטרנט הם רושמים על עצמם בית תוכנה שעושים עבודת outsorcing
בפועל לא היה לי שום קשר מקצועי עימם
אז האם המעבר נחשב כפיטורים או התפטרות ? כרגע מסרבים לתת מכתב פיטורים. עורכי דין שדיברתי עימם לא ממש ידעו לענות...
(גם לא היו בטוחים שחל עלי החוק המחייב שמירת ותק על ידי המעביד השני הרלוונטי לעובדי כ"א)
תודה על המענה המהיר
ושוב, אשיב על תשובתי, יש לבדוק קודם האם החברה סיפקה שירותים. במידה וסיפקה שירתים אזי התפטרות, במידה ולא, על מקום העבודה לקבלך לעבודה כאשר הוותק הינו מהיום הראשון לעבודתך.
ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד שמתמחים בתחום דיני עבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר