שלום,
בעקבות נישואיי עברתי להתגורר במקום מגורים חדש(פחות מ 40 ק"מ)לאחר 6 שנות עבודה במשרה חלקית.זו חברה גדולה בעת סניפים בכל הארץ,
הם לא מוצאים לי מקום חדש בסביבת מגורי ויש לי קושי להגיע כל יום לשם.
הם ניסו לבוא לקראתי ולשנות לי את המשמרות אך עדיין המרחק קשה לי מאחר ואיני ניידת.
אם אגרום לפיטוריי אהיה זכאית לפיצוייים?
הפורום לא ממליץ על התפטרות או אי התפטרות.
להלן לשון החוק:
12. התפטרות לרגל העתקת מגורים
(א) רואים התפטרותו של עובד כפיטורים לפי פיסקה (1) לסעיף 8 לחוק אם המרחק בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא 40 ק"מ לפחות, ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם. המרחקים לענין תקנת משנה זו יחושבו לפי המרחק שבין ישובים כמובא בפרסומי מרחקי הדרך של מחלקת המדידות במשרד העבודה.
(ט) רואים התפטרותו של עובד לפי פסקה (3) לסעיף 8 לחוק כפיטורים, אם התפטר מעבודתו והעתיק מקום מגוריו עקב הצטרפותו לבן זוגו העובר למקום עבודה אחר ולמקום מגורים אחר בישראל הנמצאים לפחות ארבעים קילומטרים ממקום מגוריו הקודם, ובלבד שמקום מגוריו החדש של העובד רחוק יותר ממקום עבודתו ממקום מגוריו הקודם ושהעובד גר שישה חודשים לפחות במקום מגוריו החדש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר