שלום
אני עובד כפרילנסר ועוסק פטור בתעשיית הטלוויזיה. לפני כשנה עבדתי כפרילנסר בבית הפקה על תוכנית במשך 3 חודשים. חברת ההפקה שכרה ציוד צילום ורכב מחברת השכרת ציוד צילום ואני חתמתי על הרכב כזה שהוציא אותו עבור ההפקה. לפני כחודשיים צלצלו אלי מחברת ההפקה בטענה שישנו דוח תנועה ממצלמת משטרה בסך 1000 שח על אותו הרכב בתאריך של אחד מימי הצילום שבהם לקחתי חלק. הם מבקשים ממני לשלם אותו מכיוון שאני זה שהוציא את הרכב בתחילת ההפקה. כאשר התחלתי לעבוד לא חתמתי איתם על שום הסכם בנוגע למקרים כאלו או אחרים, כמו כן מלבדי היו עוד כמה אנשי צוות בהפקה שעשויים להיות הנהגים מכיוון שהיו מספר רכבים שעברו בין אחד לשני לפי הצורך בלי קשר למי שחתם על הרכב.
בנוסף אין להם כל תמונה שלי או ראיה שמוכיחה שאני ביצעתי את העבירה אלא רק את הדוח ותמונה של הרכב מאחור
שאלתי היא: האם אני מחוייב לשלם להם בגלל שאני זה שחתום על הרכב או שאין להם כל זכות לדרוש ממני את הכסף בלי הוכחה משמעית
תודה רבה על התשובה
אך למרות זאת... באם לא חתמת על שום מסמך מחייב בגין דו"חות שכאלו, על החברה להוכיח כי אתה היית ברכב בשעות הנטענות.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר