אני נמצאת בשבוע 26 להריון. עובדת במקום עבודתי הנוכחי כשנתיים וחצי.
שאלתי נחלקת ל-2.
אתמול המעסיק שלי החליט לפטר אותי באלתר ללא כל הודעה מוקדמת מכיוון שהחליט להחתים על עצומה את כל באי בית העסק. העצומה תומכת בביטול חוק חדש שאושר בכנסת לאחרונה. החוק אינו קשור למקום עבודתי או לתפקידי ותמיכה בביטולו היא עמדתו האישית של מעסיקי. כאשר הגעתי למשמרת הוא ביקש שכל מי שנכנס לבית העסק, אראה לו את העצומה ואבקש ממנו לחתום עליה. אני מצידי אינני תומכת בביטול החוק ורואה בו יוזמה מבורכת. אמרתי למעסיק שאינני מתכוונת לגרום לאנשים לחתום על העצומה שאינני מסכימה איתה, אני לא מתכוונת להביע שום דעה בעיניין מול הלקוחות ומי שמעוניין יחתום. הוא החל צועק עלי ואומר כי הוא אומר לי שזהו חלק מתפקידי, שהוא בתור הבוס מורה לי לעשות ולכן עלי לבצע. לא הסכמתי. בו במקום אמר לי שאקח את רגליי ואעוף משם. שאלתי אותו האם הוא מפטר אותי מכיוון שאנחנו לא חולקים את אותה דעה? הוא אמר, לא, מכיוון שאת לא מוכנה לעשות את המוטל עלייך. הסברתי לו כי הוא אינו יכול לפטר אותי בכזאת קלות, כי יש לו חובה של הודעה מוקדמת וגם מכיוון שאני בהריון ועליו לפנות קודם למשרד התמ"ת לקבל אישור. הוא אמר: " אל תדאגי, אשלם לך עד היום האחרון שלך כשתצאי לחופשת לידה" והוסיף שהוא לא בטוח שאני כל כך צודקת ושוב אמר " כחי את הדברים שלך ועופי מפה" אמרתי לו שחבל, והלכתי. הרגשתי כל כך מושפלת. אחרי שנתיים וחצי !
שאלה 1: האם הוא יכול לפטר אותי ללא הודעה מוקדמת ובהריון לאור הנסיבות שהוצגו.
שאלה 2: האם הייתי חייבת לבצע את אשר ביקש?
רעות שלום רב,
לעניין הפיטורים , לחלוטין מעסיקך פעל בניגוד לדין ואת בהחלט זכאית לקבל את זכויותייך.
אשר לעניין שאלתך השנייה יש לבחון את מכלול העובדות לרבות אופי העבודה והמטלות אשר עליך לבצען במסגרת העבודה בטרם מתן מענה.
אני ממליצה לך להסתייע בייעוץ פרטני לעניין ולבחינת מכלול זכויותיך.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר