שלום,
אני מעסיקה בביתי עוזרת בית כ-4 שנים.
היא עובדת 4 שעות פעם בשבוע.
לאחרונה, בעקבות התחלת עבודתה גם כעוזרת גננת במעון, היא פנתה אלי בבקשה לשנות את שעות העבודה לשעות שאינן מתאימות לי.
פניתי אליכם לגבי זכאותה לקבלת פיצויים ואתם עניתם לי שאם שינוי שעות העבודה לא מתאימיות לי אני לא חייבת לשלם לה פיצויים.
כשהיא הבינה שזה המצב היא שינתה את עמדתה ואמרה לי כי עקב נישואיה בשבוע הבא היא יוצאת לחופשה של כחודש ימים ורק בסיום החופשה היא תעדכן אותי אם היא ממשיכה לעבוד אצלי או לא.
האם אני חייבת לחכות חודש לתשובתה? אם אני לא מסכימה לחכות לתשובתה ולהיות כבולה על ידה במשך חודש האם זה מחייב אותי לשלם לה את מלוא הפיצויים?
תודה.
שלום,
אני מעסיקה בביתי עוזרת בית כ-4 שנים.
היא עובדת 4 שעות פעם בשבוע.
לאחרונה, בעקבות התחלת עבודתה גם כעוזרת גננת במעון, היא פנתה אלי בבקשה לשנות את שעות העבודה לשעות שאינן מתאימות לי.
פניתי אליכם לגבי זכאותה לקבלת פיצויים ואתם עניתם לי שאם שינוי שעות העבודה לא מתאימיות לי אני לא חייבת לשלם לה פיצויים.
כשהיא הבינה שזה המצב היא שינתה את עמדתה ואמרה לי כי עקב נישואיה בשבוע הבא היא יוצאת לחופשה של כחודש ימים ורק בסיום החופשה היא אם היא ממשיכה לעבוד אצלי או לא.
האם אני חייבת לחכות חודש לתשובתה? אם אני לא מסכימה לחכות לתשובתה ולהיות כבולה על ידה במשך חודש האם זה מחייב אותי לשלם לה את מלוא הפיצויים?
תודה.
אם למטפלת אין חופשה של חודש, ודאי שאיננה יכול לצאת לחופשה . מכל מקום עליך להסכים לתת לה חופשה של חודש ועליה להודיע שבועיים מראש על רצונה בחופשה מעל לשבוע ימים. לכן, אמרי לה שאינך מאשרת לה חופשה כזו ארוכה ואם היא תצא, היא עוברת על המשמעת ולא תהיה זכאית לפיצויי פיטורים, כי יש בכך משום זניחת עבודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר