שלום רב, אני משתכרת ממשוכרת בסיס ועמלות, נהוג אצלנו בחברה,כי קבלת עמלה מידי חודש הייתה כפופה לכך ,שאם הלקוח היה משלם ,העובד מקבל עמלה. כיום לאחר פיטוריי המעסיק טרם שילם לי בגין שאר העמלות המגיעות לי. יחסי עובד מעביד הסתיימו ב25-7. האם הינו רשאי למנוע ממני קבלת תשלום בגין עמלה, אי לכך סכום העמלה שטרם שולמה לי צריכה להכנס לחישוב פיצויים. אשמח לתגובה. תודה מראש
*הכותב אינו עו"ד או מתמחה בתחום. אין להסתמך על הכתוב בתגובה זו.
יש ליישם את תקנה 9 לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), תשכ"ג – 1964 הקובעת:
"היה שכר עבודתו של עובד, כולו או מקצתו, משתלם בעד ביצוע עבודה
מסויימת או בחלק מהפדיון או שהיה עיקר שכר עבודתו לפי כמוה התוצרת, יראו כשכרו האחרון ביחס לשכר האמור את השכר הממוצע של שנים-עשר החדשים שקדמו לפיטורים."
מ שלום,
כאשר באים לחשב את סכום פיצויי הפיטורים המגיע לעובד אשר מקבל בנוסף לשכר עבודתו בונוסים או עמלות מסוגים שונים, יש לבחון תחילה את מהות הבונוס או העמלה. ויודגש כי יש לבחון כל מקרה לגופו ולבחון אם אותה "תוספת" הינה אמיתית או פיקטיבית אשר בפועל אכן מהווה חלק משכר היסוד, ומשכך כן תבוא בחשבון בעניין חישוב פיצויי הפיטורים.
לאור העובדות כפי שהינך מציירת נראה על פניו כי מעסיקך עובר על הוראות הדין ועליך להותציא לו מכתב אשר דורש את זכויותייך.
אי לכך, אני ממליצה לך להסתייע בייעוץ פרטני אצל עו"ד מומחה הן לבחינת העמלות כחלק מרכיש השכר והן עלניין כתיבת מכתב התראה הדורש את זכויותייך.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אתה צודק. אלא אם כתוב אחרת בחוזה העבודה שלך. כתוב לו מכתב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר