יום טוב,
אספר קצת את סיפורי. אני בהריון, חודש שלישי, הבוס שלי יודע מכך. אני עובדת אצלו בנאמנות ובמסירות כבר 3 וחצי שנים כאשר אני העובדת היחידה ונהפכנו להיות ממש כמו משפחה.
בעוד חצי שנה אני אמורה ללדת.
היום, לפתע ולתדהמתי אמר לי הבוס להיכנס אליו לחדר כאשר מכתב בידו ובנדון כתוב: שימוע. הוא דיבר איתי גם בע"פ כאשר במכתב עצמו לא כתוב שהוא מתכוון לפטר אותי אלא הודיע לי שאנחנו נעבור משרד קרוב יותר לביתי בגלל קשיים שקיימים בעסק. כמו כן, הוא התריע על איחורים כאלה ואחרים שקורים לי בזמן האחרון, הודיע לי שהוא רוצה להביא עובדת בחצי משרה לפני הלידה שלי כדי שאלמד אותה הכל ושאני מתבקשת לעשות הכל כדי לטפח את הלקוחות הקיימים ולהשקיע עוד יותר.
אני חייבת לציין וגם הבוס שלי יודע טוב מאוד, שדרך העבודה במשרד אצלנו היא שונה. אני לפעמים עובדת מעבר לשעות העבודה בביתי ללא תשלום, עושה שיחות טלפון מהנייד הפרטי שלי ונמצאת לבד במשרד כאשר כל ניהול המשרד והקשר עם הלקוחות היה איתי ורק בגלל זה הלקוחות הקיימים נשארו ולא עזבו גם הם ולכן לא כ"כ היו ברורות לי טענותיו המפתיעות לפתע.
האם הוא עושה זאת כדי "לכסות תחת" על מנת לא לתת לי פיצויים במידה ולא אחזור אחרי הלידה?
האם הוא יכול לפטר אותי עכשיו עוד לפני הלידה ולא לתת לי פיצויים??
כמו כן, אני רוצה לכתוב לו מכתב תגובה על כך כי באמת שקיבלתי בתדהמה את הטענות שלו וחשוב לי להגיב על כך.
סליחה על אורך ההודעה אבל זה חשוב לי מאוד כי אני המומה. אני והוא היינו ממש כמו משפחה וקשה לי לחשוב שהוא מתחיל לנסות ולמצוא כביכול אחרי 3 וחצי שנים דברים שפתאום פוגעים לו בעסק בגללי ועוד לדבר איתי עם מכתבים.
אשמח לתגובה מהירה כדי שאדע מה לעשות.
תודה רבה:-)
ראשית ממליצה לך לפנות לייעוץ מקיף יותר בנושא.
שנית, חל על מעסיקך האיסור לפטרך, לאור העובדה כי חל עליך חוק עבודת נשים, האוסר על מעסיק לפטר עובדת בהריון, ללא היתר הממונה על חוק עבודת נשים בתמ"ת.
ממליצה לך לקרוא את מאמרי בנושא "זכויות נשים בהריון" המופיע באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר