שלום רב
אני עובד במקום העבודה כ3 וחצי שנים מקום העבודה נותן שירות מיקור חוץ למספר חברות במשק בנושא שירות לקוחות
בתחילת עבודה הועסקתי בשירות לקוחות כשנה וחצי ולאחר מכן הודעתי למעביד שעבודה זו קשה לי נפשית ורגשית
ואכן הועברתי לעבוד בעבודה משרדית ללא טיפול בלקוחות לפני כשלושה חודשים המעסיק הציב לי עובדה שיש צמצומים
ועלי להחליט או לעבור לעבוד בשירות לקוחות או שאני מתפטר מאילוץ הסכמתי ולאחר כחודש וחצי שוב נשברתי והודעתי שאני
לא מעוניין להמשיך בזה כי נפשית אני לא יכול להתמודד עם העבודה הזו ואני רוצה לעזוב(לא נכתב שוב מכתב בנושא זה היה בעל פה)
לאחר דין ודברים המעסיק אמר שיכול להיות שיהיה פרוייקט נוסף והוא יוכל להעביר אנשים למספר משמרות לפרוייקט החדש ויתפנה לי מקום
שוב באותה עבודה משרדית וזה יקח זמן המעסיק ביקש ממני לכתוב מכתב זה היה ב16.8 שאני מיודע שבמהלך החודש הקרוב לא וודאי
שיהיה לו משמרות לתת לי ואני מוכן לתת את הזמן עד שהפרוייקט החדש יכנס לתוקף וקיבלתי מספר משמרות מועט
חשוב לי לציין שאני עובד 3 פעמים בשבוע 6 שעות משמרת
אתמול המעסיק לקח את הצוות המשרדי לשיחה והודיעה שוב על קיצוצים ועדיין אין תשובה לגבי הפרוייקט החדש והצהיר
שהמשמרות ירדו ל2 משמרות בשבוע ואפילו אולי משמרת אחת והם לא מוכנים לוותר על אף אחד לכן הם לא מפטרים
שפניתי למעסיק בשיחה אישית לאחר ההודעה הוא שאל אותי אם אני מוכן להשאר במתכונת של משמרת או 2 לחודש הסברתי לו
שמצבי הכלכלי לא מאפשר ואני מצפה מהם שיתנו לי מכתב פיטורים ופיצויים מלאים המעסיק אמר שיבדוק זאת אך הוא בספק אם יאשרו זאת
מה עלי לעשות הרי זו דריסה של החוקים ואין לי לאן ללכת ולאן לפנות בבקשה עזרתכם
לאור העובדה כי מדובר בהרעת תנאים הרי שעל המעסיק לקבל את הסכמת העובד להרעה זו. ביכולתך להתפטר ולהיות זכאי למלוא הפיצויים בגין צמצום שעות העבודה תוך טיעון כי אכן יכולתך הכלכלית נפגעת באופן משמעותי.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר