התחלתי לעבוד אצל מישהי שיש לה עסק שעוסק בהקלדות.היא אמרה שהיא משלמת 30 אגורות לטופס וכל שבוע יש עבודה ככה שבכל פעם שיש עבודה צריך ללכת לקחת חומר, וציינה שקלדנים טובים עושים בין 50 ל 100 טפסים בשעה ואמרה שכל חודש תוציא לנו תלוש אבל את השכר בפועל נקבל רק כשנגיע ל15000 שח.
כשראיתי שאני עושה בין 48-50 טפסים בשעה ויוצא לי 15 ש"ח לשעה בלבד!(אני בת 23) עזבתי את העבודה אחרי חודשיים.סך כל העבודה שעשיתי יצא באזור האלפיים שקל אך כשבקשתי ממנה להוציא לי תלושים היא הביאה לי 4!!!תלושים שסכומם ביחד הוא 12400 ש"ח,סכום שאפילו לא קרוב למציאות ושדרשתי ממנה לתקן היא החלה להגיד לי שהיא משלמת לעובדים בשחור ושזה לא אמור להפריע לי ושאם נדפוק אותה היא תגיד שהיינו שותפים לפשע.
היא גם לא שילמה לי שכר מינימום,היא גם לא שילמה לי בכלל נסיעות וגם הוציאה לי תלושים שלא תואמים למה שהיא הביאה לי בפועל וגם ניסתה לאיים עלי שאם אלשין עליה החיים שלי יהרסו.
מה עושים במצב כזה?
המצב הכלכלי שלי לא משהו בכלל וזה הסיבה היחידה שהסכמתי לעבודה מהסוג הזה(מחלה שלא מאפשרת לי לעבוד כרגע בעבודה רצינית) ולכן לשכור עורך דין זה סיפור רציני בשבילי..מה עושים?למי אפשר לפנות ומה אפשר לעשות בנידון.
תודה רבה על ההתייחסות!!!
אליאן.
את יכולה לפנות להסתדרות העובדים ו/או לפנות לבית הדין לעבודה יש שם סטודנטים שיעזרו לך.
בהצלחה ורק בריאות. עו"ד דמרי,בן-שחר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר