היי :)
ילדתי לפני 3 חודשים. בעוד יומיים מסתיימת חופשת הלידה בתשלום. ואני מתכננת להגיש מכתב פיטורים בשבוע הבא, מכיוון שאני נשארת בבית לגדל את הקטנה שלי. יחד עם זאת, העבודה היא במשמרות בין השעות 7:00-16:00 או 10:00-19:00 ואין מקום לגמישות. על כן, זוהי עבודה שאינה מתאימה לאמא. חשוב לציין כי התחלתי לעבוד במקום עבודה זה במרץ 2011.
מספר שאלות לי אליכם:
1) האם מקום העבודה אמור לשלם לי פיצויים?
2) לגבי דמי אבטלה- במידה וארצה לחתום אבטלה, האם אהיה זכאית לאבטלה מהיום הראשון או רק לאחר 90 יום?
3) האם במכתב ההתפטרות עליי לציין כי אני מתפטרת על מנת לגדל ילד וגם בגלל שעות העבודה?
4) האם מקום העבודה מחוייב להביא לי שי לחג?
תודה מראש על התשובות!
1. מקום העבודה צריך לשלם לך פיצויי פיטורים מאחר ואת מתפטרת לצורך הטיפול בילד, ובתקופה של תשעה חודשים שלאחר הלידה.
2. רק לאחר 90 ימים.
3. עלייך לציין כי את מתפטרת על מנת לטפל בילדך. את יכולה להוסיף ששעות העבודה אינן מאפשרות טיפול בילד (לא חובה, אך במקרה כזה תוכלי לסלול את הדרך במידה ותמצאי עבודה במשרה חלקית).
4. עקרונית מקום העבודה אינו מחוייב לתת לך מתנה לחג אלא אם כן, חלה עליו חובה כזאת בהסכם קיבוצי ו/או הסכם אישי ו/או נוהג.
בהצלחה ומזל טוב!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר