לפני מספר חודשים סגרו את המחלקה בה עבדתי והעבירו אותי לעבוד במחלקה אחרת העוסקת במכירות.
למרות שהודעתי למעבידי כי תחום זה אינו מתאים לאופיי והבעתי בפניו חשש על פגיעה צפויה בשכרי (המחושב לפי מספר שעות העבודה שאני עובד בכל חודש).
המעביד חישב את ממוצע שכרי בשלשת החודשים שקדמו לשינוי התפקיד ודאג לשלם לי שכר שעתי כאמור ללא תלות במכירותיי, גם בחודשיים שבאו לאחר מכן.
שבועיים אחר כך, המציא לי המעביד מכתב התראה לפני פיטורין עקב הסיבה שאני עומד ביעדים, ובחודש שבא לאחר מכן, הפחית את שכרי ב-3 שקלים לשעה.
כעת, חודש נוסף עבר, נערך לי שימוע, ועומדים לפטר אותי.
שאלתי: האם פיצויי הפיטורין שלי צריכים להיות מחושבים לפי השכר הגבוה אותו נהגתי לקבל או שמא לפי השכר המופחת אותו שילם לי המעסיק בחודש האחרון ?
לפי התיאור אותו הנך מעלה, עולה כי פטוריך נעשו בחוסר תום לב, ומבלי ליתן לך את ההזדמנות להוכיח את עצמך בתפקידך החדש.
ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
ובכל זאת, ללא קשר להוכחת יכולתי בעבודה,
האם פיצויי הפיטורין צריכים להיות מחושבים לפי השכר הגבוהה טרם התראת הפיטורין או לפי הנמוך שבא אחריו ?
היות ושכרך הינו שכר שעתי, אזי יש לערוך ממוצע של 12 חודשים אחרונים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר