התחלתי לעבוד כמתמחה לראיית חשבון ב16.2.2009 וב6.1.2010 ילדתי ויצאתי לחופשת לידה ולפני תום החופשה הודעתי למעסיק שאני רוצה להאריך בחודשיים וחצי והמעסיק אמר אם תעשי זאת אני אביא מתמחה נוסף שיבצע את העבודה וכשתחזרי ביולי אני אעסיק אותך עד ספטמבר כולל ואחר כך תשבי בבית עד ינואר.
א. האם חוקית אני זכאית להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום (האם ההצעת חוק של חוטובלי נחשבת לחוק או עדיין לא והאם החוק דן גם בעובדת שעבדה פחות משנה לפני היציאה לחופשת לידה)
ב.אם אני לא זכאית ואני מודיעה לו שאני מאריכה בכל זאת, האם הוא יכול לפטר אותי בגלל זה?או שאני אאבד זכות של פיצויים או את האפשרות לחזור לאחר הארכה
ג. האם הוא רשאי לומר לי לשבת בבית 3 חודשים האם זה לא הרעת תנאים?ואז אני זכאית להתפטר וזה יחשב כפיטורים לעניין פיצויים?
אני אודה לכם אם תעשו לי סדר בעניין כי אני לא בקיאה כל כך בחוקים
תודה רבה מראש
אורלי
בעיקרון הנך יכולה להאריך את חופשת הלידה, במידה ועבדת שנה ל - 3 חודשים נוספים - קרי רבע מהשנה בה עבדת, או יחסית במידה ופחות.
חג שמח!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר