שלום
להל"ן פסק דין מעניין
שעות נוספות,חגים אשר לא שולמו,פרמיות שלו שולמו - אלה מרכיבי השכר?
על מה אפשר לתבוע?
ואם המשפט לא מכיר ברמאות מכוונת של המעסיק למה שלא ימשיך וירמה עובדים כל חודש?
או אני לא מבין את פסק הדין להל"ן?
נא להסביר
תודה
עובדות
המערערים הגישו תביעה לפיצויי הלנת שכר בגין איחור בתשלום ובגין אי תשלום שכר או קצבה, עבור תקופות עבודה שונות.
בית הדין האזורי לעבודה פסק, כי הנסיבות אליהן נקלעה המשיבה אינן בשליטתה, ומצדיקות את הפחתת פיצויי הלנת השכר. כמו כן, נקבע כי הפיצוי ישולם אך ורק בגין שכר נטו ולא עבור רכיבים אחרים המהווים תשלום בגין החזרי הוצאות או זכויות נלוות. מכאן הערעור.
בית הדין הארצי לעבודה פסק
קביעתו של בית הדין האזורי, לפיה הנסיבות בעטיין לא קיבלו המערערים את שכרם במועד היו שלא בשליטתה של המשיבה עקב מצוקתה הכלכלית, הינה סבירה ומנומקת ואין מקום להתערב בה.
קביעת בית הדין האזורי, לפיה יש לחייב בפיצויי הלנת שכר אך ורק בגין "שכר עבודה" ולא בגין תשלומים נלווים לו, נותרת על כנה.
מהגדרת "שכר מולן" בסעיף 1 לחוק הגנת השכר, תשי"ח-1958 (להלן – חוק הגנת השכר), למדים כי רק שכר עבודה שלא שולם לעובד במועדים הנקובים בחוק הוא שכר מולן, דהיינו רק סכום שלעובד זכות תביעה לתשלומו הוא "שכר מולן" המזכה בפיצויי הלנה. תשלומים בגין החזרי הוצאות או זכויות נלוות אינם בגדר "שכר עבודה" לצורך חישוב פיצויי ההלנה.
הערעור נדחה. אין צו להוצאות.
הפורום עונה לשאלות דחופות בענייני דיני עבודה ואינו נותן חוות דעת על פסקי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אדוני,זה לא פסק דין שלי
מפסק דין כזה המון אנשים יכולים להבין האם כדאי לתבוע בכלל ואתה ,אדוני, כנראה לא מעוניין בזה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
