עבדתי בחברה 4 חודשים. בחודש הרביעי, ביום 28.6 נמסרה לי ההודעה כי פוטרתי וכי עלי לעזוב מיד. ההסכם ביני ובין הבעלים היה בע"פ (הוא לא הסכים ליצור חוזה כתוב) והוסכם כי אשתכר 7000 ש"ח נטו, עבור 200 שעות חודשיות. בחודש הזה הספקתי לעבוד 185 שעות ובנוסף ביצעתי יום מילואים (את השובר העברתי למעביד). בתלוש האחרון שקיבלתי, בסעיף השכר קוזזו השעות שלא ביצעתי ובסעיף אחר נכתב פיצוי עבור אי הודעה מוקדמת.
לטענת המעביד מכיוון ששילם לי עבור חודש שלם, 200 שעות בסעיף השכר, מקוזזים למעשה יומיים מסך הימים של הפיצוי עבור אי מתן הודעה מוקדמת וכי הוא צריך לשלם רק עבור יומיים. למעשה בגלל שעבדתי קצת יותר ממה שהייתי צריך באותו החודש, הוא לא צריך לשלם עבור הימים הנותרים. לדוגמה אם עבדתי במהלך חודש 15 יום וסיימתי את 200 השעות ופוטרתי ביום ה-15 , אין הוא צריך לשלם לי עבור אי הודעה מוקדמת מפני שנותרו יותר מ 4 ימים עד סוף החודש. האם קיימת זיקה בין מכסת העבודה שביצעתי לפיצוי, או שהפיצוי הוא לחלוטין מנותק ופשוט צריך להיות ע"ס 4 ימי עבודה?
תודה רבה, דני.
אם לפי הסכם ביניכם 200 שעות ישולמו בכל מקרה, איןם לנכות את ההפרש מימי ההודעה המוקדמת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר