שלום רב ושבת שלום!
אני עובדת שנה בחברה פרטית בעלת שלושה סניפים. לאחרונה הושעיתי מעבודתי כיוון שלא יכולתי להגיע ביום ספציפי, ונאמר לי שהדבר אינו חוקי ועליי לקבל גמול עבור השבועיים בהם הייתי מושעית. לאחר מכן קיבלתי הודעה שהם לא יזדקקו יותר לשירותיי והם נותנים לי חודש התראה (בו אני יושבת בבית, כי לטענם הם לא זקוקים לי יותר). בתלוש המשכורת האחרון שקיבלתי מהם, הם רשמו 4000 ש"ח שכר בסיס כפיצויים, בנוסף 4000 ש"ח שכר על ימים של הודעה מוקדמת ואז הם רשמו 4000- ש"ח כאילו הם מורידים לי על הימים שבהם אני לא עובדת (למרות שהם אמרו לי לא לעבוד!) מה הם התנאים שלי? האם הם צודקים ובכך יכולים לקצץ לי כך את סכומי הפיצויים? בעיקרון אני יושבת בבית לא מרצוני, אלא מרצונם בלבד! האם יש אמת בכך שהם הורידו לי את הגמול על ימים אלה? או שעליהם לשלם לי את הימים שאני מושעית, בנוסף לחודש הימים שאמרו לי לא לבוא כהודעה לפני פיטורים?
מקווה שהייתי מספיק ברורה בנוסח השאלה.
תודה רבה רבה על העזרה!!!
אכן, אם המקום הוא מקום עבודה פרט ואין בו הסכם קיבוצי - אזי אין הם יכולים להשעות, ובמידה וכן עליהם לשלם לך את השכר בגים הימים בהם הושעית.
האם נערך לך שימוע טרם ההשעיה/פיטורין? ומדוע הושעית?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
טרם ההשעיה. קיבלתי הודעה שאומרת "אל תגיע עד שאגיד לך אחרת" מהמנהלת שלי. לאחר שבועיים קראו לי והמנהל אמר לי "אני לא זקוק יותר לשירותייך, קחי התראה של חודש ותשבי בבית". זה ללא קשר להשעיה. השאלה היא אם הוא צריך לשלם לי גם על ההשעיה וגם על החודש של ההודעה מוקדמת?
הושעיתי כי הודעתי שאני לא מגיעה ביום ספציפי מסיבות אישיות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר