שלום רב,
אני עובדת בחברת הייטק גדולה כסטודנטית למעלה משנתיים וחצי. החודש אני מסיימת את לימודי רשמית וכבר לפני מס' חודשים נאמר לי שעקב חוסר בתקנים, החברה אינה מתכוונת להעביר אותי למשרה מלאה, ושיש לי עד 6 חודשים למצוא עבודה ולעזוב.
לפני כחודשיים נכנסתי להריון והודעתי על כך למנהלי הישיר. שבוע שעבר נקראתי לשיחה ע"י המנהל ונאמר לי שהחל משבוע הבא משרתי מקוצצת ב- 50% עקב מיעוט עבודה בתקופה האחרונה. התעניינתי האם זה רק אני או עובדים נוספים (ישנו סטודנט נוסף בצוותי אשר יתרת לימודיו ארוכה) ונאמר לי שזה תקף רק לגביי. כמו כן, הוא אמר שבמידה והוא ישמע שצוותים אחרים זקוקים לעזרה הוא יפנה אותם אליי. כששאלתי אותו, למי אוכל לעזור? שכן אנו עוסקים בהנדסה ועבודות מסוג אלה דורשות רקע מקצועי וניסיון, הוא נתן לי דוגמא שאולי יצטרכו עזרה במעבדות, בתפקידים של הנדסאים או טכנאים ואני אוכל להצטרף אליהם. חשוב לי לציין שלא קרה שום דבר חריג בעבודה (פרט לכך שבשבוע לפני נאלצתי לשכב כל השבוע בבית בשל בעיה בהיריון) וכי מעולם לא קיבלתי אינדיקציה על כך שלא מרוצים מעבודתי.
שאלותיי הינן:
1. האם ניתן לקצץ לי כך את המשרה?
2. האם ניתן לשנות לי את המקצוע בו אני עוסקת כנגד רצוני?
3. האם על אף חוזה הסטודנט אני מוגנת מפיטורים?
מעסיקך לא יכול לשנות את תנאי עבודתך ללא אישור מהממונה על חוק עבודת נשים.
עליך לכתוב מכתב למעסיק, ועדיף מבעל סמכות בנושא, להחזיר את שעות עבודתך כפי שהיו וכן את תפקידך וגם לשלם לך את השכר מיום ההורדה.
ולגבי סעיף 3 - הסמכות לפטרך נתונה אך ורק לממונה על חוק עבודת נשים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר