שלום,
אני חסר הבנה בענייני פיצויים ומאד מקווה שאדם טוב לב (עם ידע מתאים כמובן) יואיל לתת לי עצה
עבדתי כפקיד בחברה ברמת גן, תקופת עבודתי היתה החל מ6/2004 ועד 4/2010 (כ6 שנות עבודה רצופות באותו מקום)
המשכורת החודשית שלי היתה בממוצע כ4200 ש"ח בחודש
בימים האחרונים החלטתי שאני רוצה לעבוד מקום עבודה, למעסיק לא היתה כל התנגדות
יחד עם זאת, הוא אמר לי שאני לא זכאי לשום פיצויים מלבד הסכום שהצטבר בביטוח שהוא פתח לי לפני כ4 וחצי שנים
מדובר בקרן בחברת הראל שהמשכורת החודשית שלי הפרישה אליה 5% מהמשכורת החודשית ("תגמולי עובד") ובנוסף המעסיק הוסיף 5% נוספים ("תגמולי מעביד") + סכום נוסף ("פיצויים") בשיעור של בערך פי 1.6 מסכום התגמולים
ככה שבשורה התחתונה הופרשו לטובת קרן הפנסיה שלי 3 סכומים: 5% מהמשכורת שלי + שווה ערך ל5% מהמשכורת + שווה ערך ל5% X בערך 1.6
כל הסכום הצטבר לבערך 42 ש"ח סך הכל וזה אחרי כ6 שנות עבודה !!!
יש לי 3 שאלות:
1. הסכום נראה לי מגוחך לעומת כמות הזמן שעבדתי שם. האם זהו באמת סכום הפיצויים המגיע לי או שמגיע סכום נוסף?
2. מתוך 6 שנים שעבדתי אצלו, הקרן פנסיה פעילה רק ב4 וחצי שנים האחרונות, בשנה וחצי הראשונה לתקופת עבודתי לא היתה לי כל קרן או ביטוח, האם אני יכול לתבוע סכום עבור תקופה זו? האם זה בכלל חוקי מצד המעביד להעסיק ללא כל ביטוח או קרן במשך שנה וחצי (בתקופה שבין 6/2004 עד 12/2006) ?
3. היות ואני חסר הבנה בדברים אלו, האם יש לי זכויות נוספות שמגיעות לי מכח החוק?
הוא דורש ממני לחתום על נייר שבו אני מצהיר שאין ולא יהיו לי כל תביעות עתידיות כלפי החברה שלו ואני רוצה לוודא את כל הזכויות שלי לפני שאני חותם על מסמך כזה
רב תודות מראש
ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא על מנת לבדוק את כל זכויותיך לרבות חישובים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר