שלום שמי ניצן בת 28. עובדת בחברת יועץ תקשורת כ4 חודשים 8:00-16:00. לפני שבועיים מנכלי"ת משאבי אנוש שאלה אותי למה אני יוצאת ב15:53 במקום ב16:00 עניתי למה כי יש פקקים ואני לא מצליחה להוציא את הילדה בזמן פעמיים בשבוע. (בשער הימים יש לי סידור לילדה) היא טענה שהייתי צריכה לדבר איתה קודם בנושא וכי היא תוריד לי באחוזי משרה שהיו 100%- 8 שעות ביום. כיום ללא הודעה מוקדמת קיבלתי את תלוש השכר שלי לפי 94% משרה. המעסיק הוריד לי 7.52 דקות כול יום המשכר למרות שבדוח שעות שלי היו ימים שנשארתי יותר או שהלכתי בזמן. כמו כן, המשכורת נכנסה לבנק רק ב11 לחודש. האם מותר למעסיקה שלי להוריד לי מהשכר ללא כל בירור מסודר בנושא?
כמו כן, בחוזה העסקה שלי רשום שלאחר 3 חודשי עבודה השכר שלי יהיה יעלה ב500 שחר התחלתי לעבוד ב22\12 אך את המשכורת העלו לי רק ב-1 לאפריל.
אם זאת לפני כשבוע הגעתי לעבודה עם מכנס קצר, המנכ"לית הודיע לי בנכחות עובדת נוספת (אחותה) "כי ככה הולכים לים" אמרתי שאין ביעה אני לא יגיע ככה לעבודה יותר. השבוע העובדת הנוספת (אחותה) מגיע לעבודה עם מכסוף וגופייה ללא שום הערה.
האם מדובר כאן בהלנת שכר? בפגיעה בתנאי העסקה? ובגרימת נזק בכוונה תחילה? וההרעה בתנאים?
אין אני חושבת שיש הצדקה לעובדה כי החלטת באופן די עצמאי לצאת מוקדם מהשעה שנקבעה לך וללא קבלת אישור על כך.
זה לא הבעיה של המעסיק אם יש לך סידור או אין לך סידור לילדה, ובמיוחד שלקחת את ההחלטה על דעתך מבלי לשאול קודם לכן, לכן אם יש לך השגות בנושא ההורדה, ממליצה לך להתפטר ליתן למעסיק 4 ימי הודעה מוקדמת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר